avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, as avea si eu o nelamurire am un baiat dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, as avea si eu o nelamurire am un baiat dintr-o relatie si acuma vrea sa il dau pe tatal copilului in judecata pe test de paternitate...

intrebarea mea ar fi daca as putea obtine custodia exsclusiva tin sa mentionez ca copilul are 5 ani si nu l-a cautat deloc pana acuma.L-am dat in judecata in Spania dar dureaza foarte mult procesu au trecut 4ani de atunci eu locuiesc acolo cu copilul si nu as vrea sa depind de semnatura lui dupa pentru ca copilul e acolo la scoala.:O
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:11, 14 Ianuarie 2014
ar trebui sa intrebati un avocat din Spania.instantele Spaniole sunt competente...
L-am dat acolo in judecata pentru recunoasterea paternitaii si au trecut 4 ani si nu am primit niciun raspuns ..m-am hotarat sa il dau aicia doar ca mi-e frica ca nu vreau sa am probleme dupa cu iesitu din tara
Dvs. doriti de fapt decaderea din drepturile parintesti sau custodie exclusiva.
Probabil ca va veti judeca in Spania.
Incercati sa va informati cum este legea acolo deoarece difera de cea din Romania.

Daca tatal este tatal natural nu puteti sa il scoateti din drepturi pe motiv ca nu este tatal natural.
Dar pana la urma tatal e tata? adica e in certificatul de nastere al copilului?
Ca se intelege ca l-ati dat in judecata pentru recunoasterea copilului si pentru custodie exclusiva in acelasi timp.
Stimata doamna, daca ati deschis actiune in stabilirea paternitatii, sansele obtinerii custodiei exclusive ulterior recunoasterii paternitatii nu sunt garantate 100%.

Insa, presupunand ca obtineti tot ceea ce doriti, respectiv recunoasterea paternitatii si custodia exclusiva, nu aveti certitudinea ca in viitor lucrurile vor ramane asa. Din varii motive, tatal, odata recunoscuta calitatea sa, poate solicita in instanta custodie comuna, program de vizita, etc. De asemenea, veti fi obligata sa ii cereti acordul intr-o serie de decizii legate de copil. Deci nu obtineti doar ceea ce doriti, ci un pachet complet, cu neajunsuri cu tot. Dumneavoastra apreciati daca merita riscul.

Alte discuții în legătură

Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de tata. cum rezolv problema asta? mariana11111 mariana11111 Buna ziua, In urma cu 2 ani, dupa o relatie de aproape 6 luni am ramas insarcinata. Cand eram insarcinata in 3 luni respectivul a hotarat ca lui nu ii ... (vezi toată discuția)
Paternitate. eucristi74 eucristi74 Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu. Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o ... (vezi toată discuția)
Custodie unica Denisasarbu Denisasarbu Buna ziua, Sunt insarcinata in patru luni, tatal copilului m-a parasit cand a aflat de sarcina (nu am fost casatoriti, nu am locuit impreuna) si nu se ... (vezi toată discuția)