avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate ion luca c

Activitate ion luca c

Urmare Sent.Civ def si inrevocabila 02.2008 ,am primit in indiv eu si sora (o reprezentam pe mama) urmare a unui proces succesoral ,un teren min,cu valuare foarte mare si ereala pt 2007.Sultele au fost stabilite astfel:
-1/3-sulta fixa pt o matusa;
-1/3-sulta fixa pt alta matusa
-1/6+1/6 eu si sora in indiv terenul pt vanzare si a plati sultele fixe ,foarte mari pt acest moment.
Au trecut 3 ani de la Sent Civ.Am primit P.V. DE SITUATIE pt exec. silita din partea uneia din matusi .Am depus contestatie la Judec. pt anulare executare silita.Acum se mai poate aduce terenul terenul la valuarea reala (adica 1/2 din valuarea stab .in Sent .Civ.) si cum ?
Dupa executare silita,daca banii obtinuti nu acopera sultele fixe prin vanzare ,imi vor scoate la vanzare bunurile-chiar daca este vorba de o mostenire??
Ce ma sfatuiti??
Va multumesc!!!
Răspuns la discuția executare silita

In urma decesului bunicului sa facut partaj judiciar.Cei trei mostenitori nu s-au inteles cu inparteala si sa ajuns la o hotarare definitiva si irevocabila.Partaj judiciar. Hotararea atribuie terenul respectiv sotiei spre vanzare si plata sultelor cuvenite celorlalte doua mostenitoare.Cum piata imobiliara a cazut, terenul nu a putut fi vandut nici macar pt a acoperi nici cele doua sulte ale celorlalti doi mostenitori.Acum am primit un proces verbal de situatie de la executorii judecatoresti.Referitor la apartament,sotia a primit apartamentul, cumparat de tatal sau,pe numele ei si cu drept de abitatie al parintilor.La efectuarea cumpararii eu nu fost din cauza starii de sanatate.Dupa cum spuneam mai sus,acum locuim in casa mea primita mostenire inaintea casatoriei pt care detin certificat de mostenitor cu nr de rol financiar. Intrebare: In cazul in care sotia nu poate plati sultele,datoria se rasfrange doar asupra bunurilor ei,,adica apartamentul sau si asupra mostenirii mele. Va multumesc.

Suntem in prima faza de executare silita,trebuie sa platim niste sulte insa nu avem nici un ban.Sotia are un apartament cumparat in timpul casatoriei pe numele ei.Acum locuim in casa mea,am certificat de mostenitor pe numele meu dobindit inaintea casatoriei.In cazul ex. silite,suma vanzarii apartamentului ei nu acopera sulta. Din punct de vedere legal poate sa-mi ia si casa mea care o detin cu certificat de mostenitor?Sunt disperat, astept raspuns urgent pt. care va multumesc.
Răspuns la discuția abitatie
Buna ziua. In discutiile de pe forum cu referire la abitatie am primit raspunsuri care mau ajutat f mult sa inteleg anumite situatii.Va multumesc,si in mod spesial dl. Sebastian.Acum am alta "belea".Deci: sunt posesorul unui apartament dar cu drept de abitatie al tatalui natural si al sotiei asestuia,dea doua. Tatal a decedat acum un an si jumatate.A ramas sotia acestuia sasi consume dreptul de abitatie. Nici nu stiu ce sa scriu,sunt inca bulversat. Sotia,detinatoares dreptului de abitatie,a vandut tot din casa: centrala termica,televizoarele,mobila,covoare etc, si intro discutie cu ia a spus ca pleaca de acasa,unde nustiu.La rugamintea mea de a-mi da o procura ca renunta la dreptul ei,pt a putea eu folosi sau vinde apartamentul nici nu a vrut sa auda.Deci vinde tot,spune ca pleaca,si eu nu pot face nimic.Zic nimic,insa astept sa ma ajutati tot dstra, ca intotdeauna. Va multumesc

Răspuns la discuția abitatie
Va multumesc inca o data pt raspuns.
Răspuns la discuția abitatie
Va multumesc fm pt raspuns ,as mai indrazni o intrbare: In cazul de fata ea sta singura intrun ap de 3 camere,eu ca titular al apartamentului ma pot folosi de spatiul care nu ii este necesar nevoilor sale de locuit? Multumesc anticipat pt bunavointa.
Răspuns la discuția abitatie
ion luca c a scris:

Multumesc pt promtitudine,Apartamentul este cumparat de mine tot eu fiind titularul. In contractul de VC este trecut dreptul de abitatie al parintilor. Intrebare: Dupa moartea sotului,,sotia(mama vitrega) are drept de abitatie si pe partea sotului decedat? In acest caz are dreptul sa inchirieze sau sa ia in gazda o persoana straina fara acordul proprietarului? Multumesc inca o data pt bunavointa,si scuze pt formularea, stangace, a frazelor.

Inca mai astept un raspuns la intrebarea mea.

Răspuns la discuția abitatie
Multumesc pt promtitudine,Apartamentul este cumparat de mine tot eu fiind titularul. In contractul de VC este trecut dreptul de abitatie al parintilor. Intrebare: Dupa moartea sotului,,sotia(mama vitrega) are drept de abitatie si pe partea sotului decedat? In acest caz are dreptul sa inchirieze sau sa ia in gazda o persoana straina fara acordul proprietarului? Multumesc inca o data pt bunavointa,si scuze pt formularea, stangace, a frazelor.
Discuție abitatie
Detin un apartament cu drept de abitatie al tatalui,,acum decedat, si al sotiei acestuia,in viata. Sotia decedatului are dreptul sa inchirieze sau sa ieie in gazda o persoana straina fara acordul scris,sau verbal titularului apartamentului ? Nu stiu daca in momentul decesului unuia dintre soti,spatiul destinat lui nusi pierde dreptul de abitatie,sau in momentul decesului unuia dintre soti tot spatiul revine celui ramas in viata.Sunt doua intrebari pt care va multumesc pt raspunsuri
Discuție plata sultelor
In urma unei hotarari jud. definitive si irevocabile din2009si a uneiexpertize pt stabilirea valorii de vanzare a unui teren din 2007 trbuie sa platesc sulte la inca doi mostenitori.Valoarea de vanzare a terenului era sa zicem buna la acea data,H.J.a venit dupa doi ani, a mai scazut piata imobiliara.Suntem in 2010 cand piata imobiliara a scazut si cu50% fata de data evaluarii,iar eu sunt nevoit sa vand terenul la un pret care ar putea sa acopere doar plata sultelor sau nici pe acelea.Din mostenitor voi deveni datornic la banci.Este posibil ca o noua expertiza sa fie acceptata de judecatorie si mostenitorii sa primeasca parti egale din vanzarea terenului la pretul de expertiza,sau la pretul pietei?Va multumesc anticipat.