avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Suntem in prima faza de executare silita,trebuie sa platim niste sulte insa nu avem nici un ban.Sotia are un apartament cumparat in timpul casatoriei pe numele ei.Acum locuim in casa mea,am certificat de mostenitor pe numele meu dobindit inaintea casatoriei.In cazul ex. silite,suma vanzarii apartamentului ei nu acopera sulta. Din punct de vedere legal poate sa-mi ia si casa mea care o detin cu certificat de mostenitor?Sunt disperat, astept raspuns urgent pt. care va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ion luca c , utilizator 08:19, 2 Noiembrie 2011
Bună ziua!

În primul rând, sunteți sigur că vorbim despre o sultă, sau despre o altă datorie? SÚLTÃ, sulte, s.f. Sumă de bani reprezentând diferența de valoare dintre două lucruri care se schimbă între ele ori dintre valoarea părții ce i se cuvine unei persoane într-o moștenire și valoarea lucrurilor ce i se atribuie cu ocazia împărțelii.
În al doilea rând, nu înțeleg cum a cumpărat soția un apartament în timpul căsătoriei, fără ca dumneavoastră să aveți calitatea de cumpărător.
Trecând peste aceste aspecte, dacă executarea silită se face împotriva ambilor soți, aceasta vizează bunurile comune, iar la epuizarea acestora, da, se poate trece la executarea bunurilor proprii.

In urma decesului bunicului sa facut partaj judiciar.Cei trei mostenitori nu s-au inteles cu inparteala si sa ajuns la o hotarare definitiva si irevocabila.Partaj judiciar. Hotararea atribuie terenul respectiv sotiei spre vanzare si plata sultelor cuvenite celorlalte doua mostenitoare.Cum piata imobiliara a cazut, terenul nu a putut fi vandut nici macar pt a acoperi nici cele doua sulte ale celorlalti doi mostenitori.Acum am primit un proces verbal de situatie de la executorii judecatoresti.Referitor la apartament,sotia a primit apartamentul, cumparat de tatal sau,pe numele ei si cu drept de abitatie al parintilor.La efectuarea cumpararii eu nu fost din cauza starii de sanatate.Dupa cum spuneam mai sus,acum locuim in casa mea primita mostenire inaintea casatoriei pt care detin certificat de mostenitor cu nr de rol financiar. Intrebare: In cazul in care sotia nu poate plati sultele,datoria se rasfrange doar asupra bunurilor ei,,adica apartamentul sau si asupra mostenirii mele. Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți ... katai82 katai82 Bună ziua, Sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți trei pârâți au ales să nu iasă din indiviziune eu sunt singurul ieșit din ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie, exista riscul sa se piarda apartamentul achizitionat impreuna? gabriel1122 gabriel1122 am cumparat impreuna cu sotia mea un apartament prin credit ipotecar in timpul casatoriei (in anul 2015), intre timp pe numele sotiei s-a deschis procedura de ... (vezi toată discuția)
Executare silita dana_sorina dana_sorina Buna seara!In urma cu 4 ani mi-am pierdut tatal,iar acum 2 ani mama.Noi suntem 4 frati(2 baieti si 2 fete),iar unul din frati locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)