avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita sotie, exista riscul sa se piarda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita sotie, exista riscul sa se piarda apartamentul achizitionat impreuna?

am cumparat impreuna cu sotia mea un apartament prin credit ipotecar in timpul casatoriei (in anul 2015), intre timp pe numele sotiei s-a deschis procedura de executare silita pe o casa primita mostenire de ea de la parintii ei, de catre un executor pentru o datorie mai veche, noi, anul asta am divortat si am despagubit-o pentru cota ei din apartament (am facut acte la notar), am facut acest lucru ca sa fiu sigur ca nu e nici un risc cu apartamentul (adica sa se execute silit)
întrebarea mea este urmatoarea: daca refacem actul de casatorie dar inainte de asta optam pentru principiul separatiei de bunuri exista riscul (cat de mic) ca executorul sa se indrepte si asupra apartamentului in viitor, mentionez ca eu pot plati ratele singur si pot dovedi asta? sper ca m-am exprimat destul de cuprinzator.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valdeval , utilizator 19:27, 3 Noiembrie 2017
dar daca ati despagubit-o, inseamna ca apartamentul este al dumneavoastra ! l-ati intabulat pe numele dumneavoastra ???? si daca ati divortat , ce treaba sa mai aveti cu casa sotiei ? care e mostenire, nu e facuta impreua cu dvs ' eu vad lucrurile ca trebuie sa treceti apartamentul pe dumeavoastra si sa va platiti ratele la banca la timp .
daca va casatoriti, desi nu inteleg de ce vreti sa o faceti, puteti face contract prenuptial si acolo declarati ca apartamentul este bunul dumneavostra si ca dvs singur platiti rata ; ar fi o gaselnita; altfel, evident, daca acea casa nu acopera suma datorata de sotie , in mod cert banca se indreapta si asupra altor bunuri, adica apartamentul ;asteptati sa se termine procedura de executare silita si va recasatoriti dupa aceea si salvati astfel apartamentul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Partaj aurelaurelaurel aurelaurelaurel daca sotia moare si avem 2 copii impreuna si doi copii ai iei din alta casatorie cum se imparte averea....si daca e obligatoriu ca partajul sa se faca atit ... (vezi toată discuția)
Credit inainte de casatorie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, Prezint cazul urmator: X face un credit de nevoi personale, nefiind casatorit si neavand coplatitor. Dupa 1 an se casatoreste. In cazul ... (vezi toată discuția)