avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

daca sotia moare si avem 2 copii impreuna si doi copii ai iei din alta casatorie cum se imparte averea....si daca e obligatoriu ca partajul sa se faca atit timp cit sotul mai e in viata (pe timpul vietii acestuia )partajul poate sa duca vinderea si ramanerea in strada ....ex avem doua ap unul in care stam noi si in unul in care staun copil apartamentele sint pe numele noastre ,daca copii vor partaj 25% din valoarea bunurilor pt despagubire depsaseste posibilitatile mele si trebuiesc vindute amindoua casa pot sai partajez...nu stiu daca mam facut inteles ...poate sa ma oblige cineva sa ma constringa intrun fel atit timp cit nu vind nimic sa ma oblige sa vind?


Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:51, 8 Noiembrie 2010
In cazul de fata nu se pune problema obligarii dumeavoastra la vanzarea bunurilor, instanta poate dispune partajarea in natura . Cu toate acestea, daca dumneavoastra solicitati sa va ramana bunurile, atunci, veti fi obligat la plata unei sulte catre copii. In cazul in care nu aveti posibilitatea achitarii integrale a sulte in termenul stabilit prin sentinta, pentru a evita o executare silita, trebuie sa cererti instantei sa va oblige la plata in rate a suemi ce o veti datora potrivit sentitei.
Trebuie sa stiti un lucru. In timpul vietii parintilor copiii nu au nici un drept asupra averii acestora si nici invers. Asa fiind, partajul poate avea loc exclusiv intre Dv. si sotia daca bunurile sunt comune.Copiii au un drept de mostenire care devine actual si se concretizeaza in momentul decesului parintilor.
apartamentele sunt bunuri proprii ale sotiei sau bunuri comune?
bunurile sint comune dobindite in timpul casatoriei
mesajul avocat Burtea Roxana a postat inaintea dumneavostra un mesaj prin care spune ca trebuie sa partajez dar nu sint obligat sa vind ...o pot face in rate sau in natura... nu prea inteleg ce inseamna NATURA ....
Acum sint confuz dar tind sa creed ca raspunsul dumneavoastra este corect este logic ...atit timp cit bunurile sint muncite de noi dece sa ma oblige o lege sa impart cu vreun copil atit timp cit unul din propietari ai bunurilor este in viata ei fiind sot si sotie

Alte discuții în legătură

Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)