avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

daca sotia moare si avem 2 copii impreuna si doi copii ai iei din alta casatorie cum se imparte averea....si daca e obligatoriu ca partajul sa se faca atit timp cit sotul mai e in viata (pe timpul vietii acestuia )partajul poate sa duca vinderea si ramanerea in strada ....ex avem doua ap unul in care stam noi si in unul in care staun copil apartamentele sint pe numele noastre ,daca copii vor partaj 25% din valoarea bunurilor pt despagubire depsaseste posibilitatile mele si trebuiesc vindute amindoua casa pot sai partajez...nu stiu daca mam facut inteles ...poate sa ma oblige cineva sa ma constringa intrun fel atit timp cit nu vind nimic sa ma oblige sa vind?

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:51, 8 Noiembrie 2010
,,In natura,, inseamna ca pot opta sa intre in posesia unor bunuri, respectiv o camera din apartament sau din alte bunuri ce sunt incluse in masa partajabila.
Cu toate acestea copiii sunt mostenitori rezervatari si nu puteti dumneavoastra sa le restrangeti dumneavoastra si nici instanta dreptul la mostenire cu privire la partea sotiei.
buna ziua.
atribuirea bunului imobil in natura- inseamna ca bunul imobil aflat in litigiu va fi atribuit unuia dintre mostenitori , de regula celui care va detine cea mai mare cota succesorala . cu obligatia sa de a-i despagubi pe ceilalti erezi.
pe timpul vietii dvs si a sotului copiii nu va pot obliga sa vindeti bunurile proprietatea comuna a sotilor .
dar la decesul unuia dintre cei doi soti, oricare dintre descendenti poate cere dezbaterea succesiunii .
astfel, sotul supravietuitor va avea dreptul legal la cate 1/2 din fiecare apartament, iar celelalte doua jumatati din respectivele imobile vor fi incluse in masa partajabila succesorala .
din aceste doua jumatati sotul supravietuitor va culege cate 1/4 , restul urmand a se imparti in cote egale intre descendenti .
prin urmare sotul supravietuitor nu va ajunge in miod cert pe drumuri, intrucat va avea cota cea mai mare din imobilele respective .
parerea mea este ca instanta ii va atribui un imobil in deplina proprietate . sau se poate face chiar un partaj voluntar in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)