avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultelor

In urma unei hotarari jud. definitive si irevocabile din2009si a uneiexpertize pt stabilirea valorii de vanzare a unui teren din 2007 trbuie sa platesc sulte la inca doi mostenitori.Valoarea de vanzare a terenului era sa zicem buna la acea data,H.J.a venit dupa doi ani, a mai scazut piata imobiliara.Suntem in 2010 cand piata imobiliara a scazut si cu50% fata de data evaluarii,iar eu sunt nevoit sa vand terenul la un pret care ar putea sa acopere doar plata sultelor sau nici pe acelea.Din mostenitor voi deveni datornic la banci.Este posibil ca o noua expertiza sa fie acceptata de judecatorie si mostenitorii sa primeasca parti egale din vanzarea terenului la pretul de expertiza,sau la pretul pietei?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:07, 20 Septembrie 2010
Din pacate nu.
Hotararea fiind definitiva si irevocabila ea trebuie executata.
daca s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani si dvs. nu ati platit sultele, aceasta obligatie a dvs. s-a prescris ..
buna ziua.
hotararea fiind definitiva si irevocabila, nu prea mai aveti ce face.
trebuie sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila de partaj poate fi anulata sau modificata? mihai_ambient mihai_ambient buna seara,va prezint o situatie disperata a unui client:in urma decesului ambilor parinti cu multi ani in urma, rudele respectivului(nepotii si un ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral anditheodor anditheodor In urma unui proces de partaj succesoral mie si surorii mele ni s-a atribuit un teren care este mult supraevaluat fata de pretul pietii cu toate ca am ... (vezi toată discuția)
Salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ... cochintu cochintu salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ma refer la persoanele care au legatura experti, avocati etc daca exista o diferenta de pret intre ... (vezi toată discuția)