Buna ziua. Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un teren pe care am construit o casa si doream sa-mi fac si un gard pentru ca nu ma inteleg cu vecinii, dar am o mare problema desi am proces verbal de trasare in care se mentioneaza ca toate punctele din cadastrul meu se afla in curte la vecinul meu, totusi am primit autorizatia de constructie a gardului pe care nu pot sa-l fac pentru ca acest vecin nu vrea sa-si mute gardul lui de pe proprietatea mea, iar cei de la primarie au venit si au spus ca sa-l fac asa cum arata acum terenul pentru ca nu au ce sa-i faca si ca cei de la societatea de cadastru, cand au venit si au stabilit prin gps ca limita de proprietate a fost incalcata de acesta, se inseala pentru ca acele echipamente nu sunt de luat in seama. Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe acesta sa-si mute gardul de pe proprietatea mea?
in 2006 cand s-a intamplat fapta contestatia o depuneai la politia unde s-a aplicat masura.cazul meu politia Stefanesti care apartine tot de instanta de la pitesti si eu stiam ca plangerile se solutioneaza direct la politie,abia dupa am aflat ca se judeca in instanta.in mod normal cred ca cei de la politia pitesti trebuiau sa-mi comunice sa retrag o plangere.,pt ca le-am si specificat ca am depus-o la politia stefanesti si am nr de inregistrare dar ei au motivat ca nu are nimic.in 1998 cand m-i s-a luat permisul comandantul de la pitesti a dispus eliberarea permisului si nu s-a mers in instanta.in 2008 a iesit chestia cu certificate de grefa.Si paradoxal mie mi-au eliberat pemisul in baza certificatului de grefa pe dosarul cu politia Stefanesti. si ma executa pe sentinta cu dosarul din Pitesti.recunosc ca am avut avocat un coleg de-al vostru,care mi-a comunicat la vremea respectiva ca dosarul cu Pitesti nu ne intereseaza,ne intereseaza doar cel cu poltia Stefanesti pt ca ei au luat masura suspendarii permisului,si eu un prost m-am luat dupa el!!!!
asa este,dupa cate discutii am purtat cu ei mi-am dat repede seama ca ei daca nu s-au mai intalnit cu situatii mai speciale o tin pe a lor si te trimit la plimbare.scuze:nr articolului era 403 si era vorba despre suspendarea executarii sanciunii.o sa va tin la curent cu evolutia cazului
Azi mi s-a comunicat in scris de la politie ca in baza art 405cpc pot sa-mi restituie permisul dar numai in baza unei sentinte de la judecatorie,Deci se poate prescrie titlul executoriu si sa nu se mai suspende permisul
agentul respectiv nu mai lucreaza in politie si mi s-a comunicat "ca era o proasta Carmen si a fost data afara din politie"
In 2007 mi-a fost suspendat permisul pt.depasire pe linie continuua in orasul Stefanesti jud Arges.am facut contestatie pe care am depus-o la pol.Stefanesti.am solicitat prelungirea dovezii in baza plangerii si ei m-au trimis la pol.rutiera |Pitesti.aici m-au pus sa mai depun plangerea a doua oara pt a se elibera dovada.In intanta au asujns asadar 2 dosare pt.acelasi PV.pe cel cu politia Pitesti l-am pierdut iar pe cel cu politia Stefanesti l-am castigat.in 15.10.2011 mi s-a retinut permisul pt o alta fapta,am facut contestatiesi m-am dus cu certificatul de grefa la politie pt a-mi ridica permisul.Aici mi s-a comunicat ca in baza procesului pe care l-am pierdut acum 3 ani voi avea permisul suspendat si nu au vrut sa mai elibereze permisul.le-am aratat pe internet ca mai exista o solutie prin care se anuleaza PV dar ei nu vor sa tina cont de ea.||Mentionez ca ei m-au pus sa depun contestatie si a doua oara si sunt trimise catre judecatorie de politie nu de mine.In acest caz ce mai poate fi facut?dosarul in care am pierdut are data de solutionare 4.01.2008 iar celalalt 16.06.2008.este legal sa-mi retina permisul plus bonusul de 30 zile?
Eu am spus ca titlu executoriu se prescrie dupa 3 ani si ca atare nu poate sa mai execute PV.in speta suspendarea permisului.fiscal este corect 5ani
Potrivit art. 405 C. pr. civ.: ?(1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
(3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.?
Sunt si eu in cazul tau.exista un articol de lege care spune ca titlul executoriu cu care este investit PV se prescrie dupa 3 ani.si ca atare,teoretic politia nu poate sa mai retina permisul.mie mi l-au retinut.am facut contestatie la executare,judecatoria m-ia eliberat certificat de grefa si surpriza politia tot nu-mi elibereaza permisul.am facut sesizare scrisa la comandant prin care sa raspunda scris motivele pt care refuza sa-mi elibereze permisul in baza certificatului de grefa.joi trebuie sa ma duc sa-mi iau raspunsul.oricum iti trebuie nervi de otel si mai cu seama ca tablagii de la ghiseu sunt niste semianalfabeti si habar nu au de legi.mai cu seama politia trebuie sa aibe la dosar sentinta civila,atentie,nu comunicat,ca sa poata sa-ti retina permisul legal.ca sa nu-ti maf sange rau si sa-ti pun ca in cazul meu am 2sentinte pt acelasi PV si bineinteles una e in favoarea mea prin care anuleaza PV.!politia pitesti nici de aceasta sentinta nu vrea sa tina cont!!!
eu am inceput deja si am depus reclamatii la primarie. doream sa intreb daca pot sa depun vreo reclamatie si la garda de mediu sau la inspectoratul in constructii si sa fie obligat de aceste institutii sa rezolve toate neajunsurile creata, fara a mai fii nevoie sa-l dau in judecata.
Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinii:
-mai intai ei si-au construit casa la cca 60cm fata de limita de proprietate pe care mai apoi au si mutat-o cu 1.2 m pe terenul meu;
-atunci cand au sapat pentru fundatie ei au sapat in mal, dar nu l-au mai si consolidat astfel a ramas o rapa care imi pune in primejdie casa mea;
- ei au animale si toate dejectiile de la ele le imprastie pe teren, iar acestea miros groaznic mai ales vara;
-nu au bazin vidanjabil, iar tot ce se scurge din grajd zace acolo emanand un imbietor parfum ;
-mai nou si-au construit un cos in exteriorul casei pe care nu l-au ridicat peste coama casei, iar tot fumul imi intra mie in casa.
Va rog sa-mi spuneti si mie cum as putea rezolva toate aceste probleme.