avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... nu pot sa-mi construiesc gardul pt ca terenul meu este ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

nu pot sa-mi construiesc gardul pt ca terenul meu este ingradit de vecinul meu

Buna ziua. Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un teren pe care am construit o casa si doream sa-mi fac si un gard pentru ca nu ma inteleg cu vecinii, dar am o mare problema desi am proces verbal de trasare in care se mentioneaza ca toate punctele din cadastrul meu se afla in curte la vecinul meu, totusi am primit autorizatia de constructie a gardului pe care nu pot sa-l fac pentru ca acest vecin nu vrea sa-si mute gardul lui de pe proprietatea mea, iar cei de la primarie au venit si au spus ca sa-l fac asa cum arata acum terenul pentru ca nu au ce sa-i faca si ca cei de la societatea de cadastru, cand au venit si au stabilit prin gps ca limita de proprietate a fost incalcata de acesta, se inseala pentru ca acele echipamente nu sunt de luat in seama. Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe acesta sa-si mute gardul de pe proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: Larves , utilizator 16:20, 15 Iunie 2013
Din pacate doar prin instanta il puteti obliga sa mute gardul.

Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Ares-3, moderator
Cei de la primarie au dreptate cand afirma ca cei de la societatea de cadastru se inseala, desi motivarea lor e proasta. Aparatul care stabileste coordonatele GPS are o eroare mica, problema este alta, societatea respectiva poate stabili unde se afla punctele GPS mentionate in schita cadastrala insa nu poate stabili faptul ca dreptul de proprietate al unuia incepe de la acel punct.
Faptul ca in scoala romaneasca nu se studieaza notiuni de baza de drept, majoritatea populatiei confunda dreptul de proprietate cu posesia.
In momentul de fata, daca dumneavoastra desfiintati imprejmuirea existenta si construiti o alta pe punctele care acum se afla in curte la vecinul dumneavoastra, desi dumneavoastra sustineti ca de acolo incepe proprietatea dumneavoastra, chiar si in cazul in care aveti dreptate veti comite infractiunea de tulburare de posesie. (repet: a nu se confunda posesia cu dreptul de proprietate).
Pentru a va rezolva situatia este necesara o actiune in revendicare pe care o puteti solutiona fie pe cale judecatoreasca fie printr-un birou de meriator. Pentru alte detalii ma puteti contacta prin mesaje private.
Succes.
Adica eu am un teren si un vecin langa mine are si el teren..deci ambii fara gard, doar terenuri noi proapsat cumparate. El pleaca invacanta si peste o saptamana cand se intoarce, eu imi fac gard si imi arondez si jumate din terenul lui.
El nu mai poate sa se atinga de gardul meu si nu mai poate sa intre pe proprietatea lui fiindca am p[us eu un gardulet acolo de 1.5 metri ?

[Editat - va rog faceti click pe Raspunde, nu pe Citeaza cand doriti sa postati un nou mesaj, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Ares-3, moderator
Cam in aceeiasi situatie sunt si eu numai ca gardul vreau sa-l fac la mine pe teren,sa intru cu 0.5 m in interior meu fata de razor doar ca sa nu fie probleme. Oare vecinul poate spune ca el este proprietar pe teren desi eu am acte si pe jumatatea aceea de teren? Trebuie sa-i cer acordul de constructie sau daca este la mine cu 0.5 m trebuie rezolvat doar la primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Vecinii ContSters421076 ContSters421076 buna ziua.am un vecin care isi tot indreapta gardul in fiecare an cu cate 10 cm in curtea mea......pe motiv sa arate gardul frumos....prima data m am facut ca ... (vezi toată discuția)