avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinii

buna ziua.am un vecin care isi tot indreapta gardul in fiecare an cu cate 10 cm in curtea mea......pe motiv sa arate gardul frumos....prima data m am facut ca nu vad ca am zis na fie...insa gardul e pe un damb care logic ca tot aluneca si tot stramb si tot de indreptat o sa l indrepte...nu mi se pare corect.vreau sa intreb ce pot face in aste conditii si totodata poate stie cineva mai bine legea,damburile nu apartin intotdeauna celui care e la deal?intreb ca auzisem undeva dar as vrea sa fiu sigur inainte sa i atrag atentia vecinului asupra acestui fapt.nu vreau sa fac vreo gafa.
Cel mai recent răspuns: ContSters421076 , utilizator 08:51, 27 Octombrie 2017
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti asupra pozitiei gardului atunci va trebui sa introduceti in instanta o actiune in granituire.
Aveti cadastru asupra proprietatii?
daca aveti cadastru care precizeaza concret limitele proprietatii si vecinatatile,incercati initial sa clarificati situatia cu vecinul daca nu solutionati notificati oficial cu obligatia respectarii limitelor si suprafetei proprietatii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
gardul e acolo de vreo 100 de ani.nu glumesc.noii vecini au cumparat acumasadar ice e de inteles?ei isi tot indreapta gardul si intra cate un pic...cum am spus e un razor si tot aluneca.la ceilalti vecini au intrat metri deja.la noi nu au putut mai mult deoarece avem copacii.insa s au urcat aproape pe ei....intrebam in legatura cu razoarele daca apartin celui care e mai la deal.intreb fiindca atunci cand au inceput sa se dea surventiile pe pamanturi tot asa niste oameni se certau cu privire la teren si imi amintesc ca omul care se ocupa de dosare a spus unuia ca razorul= asa prevede nu stiu ce lege= apartine celui din deal.de altfel gardul era sub razor doar ca parintii mei si vechi proprietari au hotarat sa l mute deasupra deoarece aveam mereu probleme cu animalele carora le era usor sa treaca dincolo.am vazut ca cineva spune ceva despre cadastru.eu nu stiu ce inseamna asta ca e prima oara cand am de a face cu asa ceva.avem titlu de proprietate pe curtea in care se afla si casa.e cumparat de la primarie locul de parintii mei.acum au zis ca ei vor sa construiasaca o camera care e musai sa aiba trei metri si care o sa vina exact pana in gard si ca vor trebui sa intre vreo 10 cm ca nu le incape izolatia....imi vine sa rad insa cred ca astia cauta motive de scandal.doar au curte suficienta unde sa si construiasca tot ce vor, dar ei doresc neaparat in partea asta care da in gard...ce pot sa fac?ca nu cred ca imi convine nici sa se bage in curtea mea si nici sa ne certam mereu penrtu ca aluneca terenul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
ContSters421076, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru eronat ? tudor_11 tudor_11 la tara, casa batraneasca.mergem foarte rar. in spatele casei gardul de razor nu mai e demult, iar parintii tineau razorul din stalpul gardului de la strada in ... (vezi toată discuția)
Constructie ContSters421076 ContSters421076 Buna ziua.as dori sa intreb ce e acela cadastru.de unde se obtine?titlul de proprietate e acelasi lucru? Nu am rezolvat problema cu vecinii.au tot indreptat ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate nu este conform cu punerea in posesie alexandra16 alexandra16 S-a pus punerea in posesie pe o suprafata mai mica cu 500 m, proprietarul a semnat, fara sa isi dea seama de acest fapt. Ulterior a aparut titlul de ... (vezi toată discuția)