avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate remus1970.

Activitate remus1970.

Discuție fond funciar
un teren din domeniul public(Drum secundar) a intrat in circuitul civil în urmă cu mai multi ani(Titlu proprietate, act schimb şi vinzare cumpărare) Doresc să ştiu dacă mai poate intra inapoi in domeniul public. Acest teren nu este de utilitate publică adică nu îngrădeşte accesul la vreo proprietate sau alte unităţi de interes public tinînd cont că terenul este lat de 4 metri şi lung de 300 metri. La nord este o râpă, la sud drum sătesc iar la est proprietate şi vest proprietatea mea.
Mentionez ca terenul a fost revendicat de persoanele care au intrat in CAP cu acest teren fiind trecut in registrul agricol iar în 1991 a fost pus în posesie iar în anul 1993 i s-a eliberat titlu de proprietate.Este posibil ca acest teren să-l pierdut în instantă avănd in vedere că pe acest teren a fost construit gard cît si alte constructii de utilitati(fose),
Discuție FOND FUNCIAR
În anul 2003 am cumpărat de la părinţii mei o suprafraţă de teren agricol situat în intravilan pe bază de contract vânzare cumpărare după care s-a făcut carte funciară.
Părinţii mei au intrat în posesia acestui teren în baza unui contract de schimb în anul 1996 făcut la notariat.
Proprietarii terenului aveau pentru acest teren titlu de proprietate din anul 1994 şi adeverinţă de proprietate din 1991 când au fost puşi în posesie.
în urma unor măsurători efectuate de către un lucrător de la cadastru unui vecin mi-a spus că terenul pe care l-am cumpărat este domeniu public şi o să rămân fără el.
Am verificat la primărie şi am constatat că acest teren figura ca drum secundar acest lucru a reiesit si dintr-o harta cadastrală din anul 1982 aflata la primărie. Am mai aflat că această suprafaţă de teren corespunde cu rolul agricol al celui care are titlu de proprietate . Acest drum a fost făcut pe timpul CAP pentru a avea acces intr-o livadă fără a face legătura cu vreo proprietate, obiective de interes public sau să blocheze accesul la alte proprietaţi.
Din anul 1990 livada s-a desfiintat iar terenul a fost cultivat de fostii proprietari care au şi titlu de proprietate.
Având în vedere cele de mai sus doresc să stiu daca Primăria ar deschide actiune în instantă împotriva mea pentru a mă deposeda de acest teren ar avea câştig de cauză tinând cont că el a intrat în circuitul civil

.
În anul 2002 am cumpărat prin act de vînzare cumpărare de la părinţii mei o suprafaţă de 1890 m pătraţi teren intravilan pentru care am făcut şi carte funciară.
Părinţii mei au intrat în posesia acestei suprafeţe de teren în anul 1998 printr-un contract de schimb cu o persoană care pentru această suprafaţă de teren are titlu de proprietate din anul 1996 şi adeverinţă de proprietate din anul 1991 şi corespunde cu rolul agricol.
În cursul lunii aprilie 2010 un lucrător de la cadastru a măsurat o suprafaţă de teren unui vecin şi mi-a spus că suprafaţa de 1890 m este trecută pe o hartă la Primărie ca drum de exploataţie astfel acesta este domeniu public şi o să vină să mi-l ia.
Din discuţiile purtate cu mai multe persoane am aflat că pe timpul CAP pe această suprafaţă de teren s-a făcut un drum de acces într-o livadă ce se învecina cu acest teren dar fără să facă legătura cu vreon obiectiv de interes public şi nici nu făcea accesul spre altă proprietate sau obiectiv..
Am verificat la Primărie şi am constatat că pe o hartă din anul 1983 pe locul unde se află acea suprafaţă de teren este trecut drum de exploataţie.
Avînd în vedere cele mai sus arătate rog să-mi spuneţi dacă eu pot să pierd această suprafaţă de teren , întrucît am construit gard împrejmuitor, cît şi fose şi instalaţii de canalizare, terenul se află lîngă locuinţă.