În anul 2003 am cumpărat de la părinţii mei o suprafraţă de teren agricol situat în intravilan pe bază de contract vânzare cumpărare după care s-a făcut carte funciară.
Părinţii mei au intrat în posesia acestui teren în baza unui contract de schimb în anul 1996 făcut la notariat.
Proprietarii terenului aveau pentru acest teren titlu de proprietate din anul 1994 şi adeverinţă de proprietate din 1991 când au fost puşi în posesie.
în urma unor măsurători efectuate de către un lucrător de la cadastru unui vecin mi-a spus că terenul pe care l-am cumpărat este domeniu public şi o să rămân fără el.
Am verificat la primărie şi am constatat că acest teren figura ca drum secundar acest lucru a reiesit si dintr-o harta cadastrală din anul 1982 aflata la primărie. Am mai aflat că această suprafaţă de teren corespunde cu rolul agricol al celui care are titlu de proprietate . Acest drum a fost făcut pe timpul CAP pentru a avea acces intr-o livadă fără a face legătura cu vreo proprietate, obiective de interes public sau să blocheze accesul la alte proprietaţi.
Din anul 1990 livada s-a desfiintat iar terenul a fost cultivat de fostii proprietari care au şi titlu de proprietate.
Având în vedere cele de mai sus doresc să stiu daca Primăria ar deschide actiune în instantă împotriva mea pentru a mă deposeda de acest teren ar avea câştig de cauză tinând cont că el a intrat în circuitul civil
Buna ziua !
Situatia este si poate deveni si mai complicata , de aceea va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat care sa va consilieze avand in vedere situatia de fapt .
Fond funciar
remus1970.
un teren din domeniul public(Drum secundar) a intrat in circuitul civil în urmă cu mai multi ani(Titlu proprietate, act schimb şi vinzare cumpărare) Doresc ... (vezi toată discuția)