avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate marius.radu85

Activitate marius.radu85

Răspuns la discuția Problema sediu social
b) un certificat emis de organul fiscal prevazut la lit. a), care certifica faptul ca pentru imobilul cu destinatie de sediu social nu a fost inregistrat un alt document ce atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu oneros sau gratuit, ori existenta altor contracte prin care s-a cedat dreptul de folosinta asupra aceluiasi imobil, dupa caz;

Pai mi s-a eliberat acest certificat care atesta ca nu a fost inregistrat un alt document ce atesta cedarea dreptului de folosinta a aceluiasi imobil.
De ce mi l-au mai eliberat? Sa mai umblu degeaba la Reg Com?
iar art I pct. 14 din legea nr. 441/2006 spune asa:

14. La articolul 17, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii."

Va multumesc mult pentru raspuns! Raspunsul l-am gasit in legea nr. 31/1990 Art. 17, alineatul 2, care spune asa:

La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.*
(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dupa caz, persoana care da data certa va refuza operatiunile solicitate, daca din documentatia prezentata rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin.

*Alineatul (2) a fost modificat prin art. I pct. 14 din Legea nr. 441/2006.

Eu indeplinesc cel putin una din conditii, adica punctul c: daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

Sper sa rezolv maine cu ajutorul acestei legi. Voi reveni maine cu raspunsul.
Salutare!

Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea.

Mai pe larg: In decembrie 2010, am cumparat o garsoniera. Zilele trecute am vrut sa inregistrez un sediu social la acea adresa. A trebuit sa merg la ANAF cu contractul de comodat pentru a scoate un certificat fiscal (nu stiu de ce). Am cumparat timbre fiscale, am depus toate actele si ieri mi-a iesit certificatul fiscal, deci totul era in regula. Apoi a trebuit sa merg la Registrul Comertului impreuna cu toate actele. Aici a trebuit sa platesc o taxa pentru verificarea unicitatii sediului social. Aici descopar ca mai este inregistrata o firma la acea adresa cu un contract de comodat valabil din 2008 (inainte de a-mi cumpara garsoniera) pana in 2014. Momentan firma este in intrerupere temporara de activitate.

Din moment ce eu sunt noul proprietar, contractul lor de comodat mai are vreo valoare? De ce nu imi pot inregistra firma la adresa garsonierii mele? De ce am mai fost la anaf pentru acel certificat? Ce pot face?

[Precizez ca nu mai pot lua legatura cu fostii proprietari si nici cu cel care detine firma, adica fiul fostilor proprietari]

Va multumesc
Răspuns la discuția mutare dosar dezbatere succesiune
Nu am dubii asupra corectitudinii dansului, ci am gasit un notar cu un pret mai bun.
Buna ziua,

In urma cu 5 ani, am facut la un notar o succesiune pentru niste dividende. Acum as dori sa fac succesiunea pentru un apartament. Notarul imi spune ca este deschisa succesiunea (de acum 5 ani) si ca trebuie sa o fac tot la el.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa pot merge la alt notar? Am inteles ca se face o cerere pentru mutare, dar dansul nu vrea sa o aprobe. Ce pot face?

Va multumesc!