Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
La Adunarea Generala anuala a membrilor Asociatiei de Proprietari ni s-a prezentat un Raport de Gestiune intocmit de administrator (angajat al unei firme private de administrare) - neavizat de Comisia de Cenzori, a carei sefa este o contabila-experta. In acest raport s-au prezentat o serie de conventii civile, in baza carora s-au efectuar reparatii in bloc, spunand ca au fost platite la ANAF impozitele aferente. Stiam ca valabilitatea conventiilor civile a incetat demult... Mai sunt ele recunoscute? - daca nu, cum s-au putut plati impozite?
Va multumesc.
(Aproape inspaimantator sa citesti aceste raspunsuri - aceeasi lipsa de empatie cu a noii generatii, crescuta de computerele emotionless...
Chiar daca nu aveti copii, sau daca aceia pe care-i aveti nu v-au adus (inca?...) in situatii similare, felul in care va pozitionati fata de acasta tragedie nu va flateaza. Sper din tot sufletul sa nu ajungeti in situatia de a descoperi ca, oricat de corect si la timp ai respecta toate regulile, rezultatul poate fi dezastruos!!! Iar ceea ce spuneti -cel mai adesea in sentinte, cum sunteti obisnuiti - demonstreaza, o data in plus, ca legile, scoala, societatea, biserica, asistenta sociala/medicala sunt, de cele mai multe ori, nepregatite pentru adevaratele situatii de criza. Suntem de vina noi, toti oamenii care alcatuim structurile acestea: fara a pune suflet, le construim la fel de inutil...)
Ma alatur si eu in rugaciune. Dumnezeu sa va intareasca, sa va lumineze mintea, sa va mangaie sufletul, sa va dea speranta si sa va scoata in cale sprijinul de care aveti nevoie.
La fel, pentru toti parintii care-si poarta in tacere crucile asemanatoare, din aceeasi lipsa de sprijin sau de teama sentintelor pe care ceilalti le emit cu atata usurinta...
Multumesc! - da, recunosc - e nevoie de muuuuuuuulta diplomatie, tenacitate si, desigur ca nu se poate face nimic solitar, sprijinul CE e de baza! Sa aduci totul pe linia LEGII, fara sa produci reactii adverse, revolta chiar - trebuie sa fie si putina vocatie pe langa meserie, cercetare si cunoastere. Slava Domnului pentru internet si inimosii altruisti care ne sar in ajutor!...L.E.
Buna ziua!
1.Sunt presedinte la o Asoc. de Proprietari, insa eu nu am acces la niciunul dintre actele asociatiei (cheia de la subsol si de la dulapul cu acte o are doar administratorul). Orice act de care am nevoie trebuie sa il solicit, si nu imi este pus la dispozitie - de exemplu, conventiile civile, pe care eu nu le-am semnat!
Puteti sa imi spuneti, va rog, cine si ce acte poate sa pastreze in Asociatia de Proprietari? (mentionez ca, o data pe luna, administratorul ia stampila Asociatiei, cu care certifica la REBU incasarea bonurilor).
2.Daca, la un an de la angajare, administratorul nu a prezentat atestatul dupa incheierea cursurilor de la Primarie (nefiind de meserie si nepracticand anterior administratia), eu pot fi facut responsabil pentru pastrarea in serviciu, desi l-am atentionat oficial (adresa inregistrata) si am adus la cunostinta Comitetului Executiv aceasta iregularitate?
3.Pot fi facut responsabil de pastrarea conventiilor civile ca forma de angajare, desi am atentionat CE de OBLIGATIA incheierii de contracte de munca ?(desigur ca nimeni nu vrea sa plateasca taxe duble, dar nici eu nu vreau sa platesc amenda!!!)
Va cer scuze pentru 'avalansa' de intrebari, si va multumesc pentru lamuriri, de care am mare nevoie! L.E.#-o
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti - daca se poate - in urmatoarea problema: sunt pensionata medical, gr.III. Uneori mesteresc cate ceva, si as putea sa vand produsele pe un site al mestesugarilor. Cum ar trebui sa procedez corect, eu neavand niciun fel de intreprindere in nume personal? Pot sa vand, ca simpla persoana fizica? Cum inregistrez atunci declaratia de impozit/contributii sociale?
Stiu ca solicit un raspuns destul de complex, de aceea nu ma astept sa aflu TOT in acest spatiu restrans, dar poate ma puteti indruma spre un raspuns avizat, contra cost, desigur. Va multumesc! Toate cele bune!Lia
Sunt pensionata medical din 1997. Din 2006 am fost trecuta de la gradul 2 la 3, cu drept de munca 4 ore/zi. Desigur, n-am lucrat, pentru ca eu CHIAR SUNT bolnava. Dar am facut parte din C.E. al Asociatiei de Proprietari, participand la sedintele lunare si avand ceva responsabilitati - necuantificabile, dar recompensate prin prime lunare de 20(DOUAZECILEINOI!), la care s-a retinut si virat impozitul la sursa.Nu am semnat nicio conventie civila, niciun contract de munca. Aveam o pensie de 300 lei. Acum am nevoie de adeverinta de asigurat, ca sa mi se aprobe dosarul pt. tratament cu INTERFERON (pt. hepatitaC...) si trebuie sa platesc asigurare pentru sumele incasate (in jur de 500 lei in 2 ani).
E corect? Cum se calculeaza - la suma incasata sau la salariul minim brut?!? Pentru ce datorez asigurari de sanatate, daca am un grad de handicap care imi permite sa-mi completez (DACA POT!!!) pensia de mizerie?
Va multumesc.