Buna ziua! in ultimii 2 ani de activitate mi-au ramas neefectuate 16 zile de concediu de odihna. Vreau sa stiu care este modul de calcul al indemnizatiei de concediu in cazul in care eu am demisionat.
Lucrand in vanzari am beneficiat si de comisioane ce au fost incasate sub forma de prima lunara , prima ce a intrat in calulul salariului brut. Din cate stiu eu se face media sal brute pe ultimele 3 luni de activitate iar suma obtinuta se imparte la numarul de zile lucratoare rezultand baza zilnica pentru indemnizatia de concediu. Angajatorul vrea sa imi plateasca zilele de concediu ramase la salariul de baza din cartea de munca. Dar nu mi se pare corect avand in vedere ca salariul brut realizat a fost aproape dublu in fiecare luna, fata de cel din cartea de munca. Rog raspuns URGENT. Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Daca imi permiteti am o intrebare: Am semnat cu o alta companie un acord de colaborare prin care se specifica ca incepand cu 14 iunie 2010 voi fi angajat al acesteia. Contractul de munca mi s-a comunicat ca se va semnat la data inceperii activitatii, in cazul de fata 14 iunie 2010. Din cate am citit eu contractul de munca trebuie inregistrat inainte de inceperea efectiva a activitatii. Daca data de incepere a activitatii coincide cu data semnarii contractului, este legal? Multumesc. URGENT
Va multumesc pentru raspuns. Daca imi permiteti mai am o intrebare: Am semnat cu o alta companie un acord de colaborare prin care se specifica ca incepand cu 14 iunie 2010 voi fi angajat al acesteia. Contractul de munca mi s-a comunicat ca se va semnat la data inceperii activitatii, in cazul de fata 14 iunie 2010. Din cate am citit eu contractul de munca trebuie inregistrat inainte de inceperea efectiva a activitatii. Daca data de incepere a activitatii coincide cu data semnarii contractului, este legal? Multumesc.
Sunt in preaviz de 15 zile conform contractului individual de munca semnat cu angajatorul.
Pe langa acest contract de munca am mai semnat si un act aditional prin care se specifica comisioanele pe care trebuie sa le incasez in urma contractelor semnate, pe langa partea fixa. Aceste comisioane imi sunt platite ca si prime lunare, fiind inregistrate pe statul de plata. Intrebarea mea este: angajatorul este obligat sa imi plateasca comisioanele neincasate pana in prezent, chiar daca sunt in preaviz? Daca angajatorul renunta la preaviz, inseamna ca nu mai este obligat sa imi achite comisioanele? va multumesc pentru raspunsuri. URGENT