avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate Intermedieri_financiare

Activitate Intermedieri_financiare

In mod normal, executarea se face pe bunul imobil ipotecat. In cazul dumneavoastra imobilul a suferit o schimbare din punct de vedere al proprietarilor. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru intepretarea conditiilor din contractul de credit si pentru asigurare ( de viata ) in cazul in care a fost necesara la semnarea contractului. In cazul in care doriti sa vindeti imobilul, exista posibilitatea ca ipoteca sa fie mutata pe alt imobil, in felul acesta imobilul este degrevat de sarcini , si se poate instraina.
Data fiind situatia , nu au ce sa execute. Imobilul in acest moment nu are acte in regula. Intr-o executare silita , noul proprietar trebuie sa cumpere de la vechiul proprietar, ori in cazul dumneavoastra in urma decesului sunt mai multi proprietari cu cote de proprietate diferite. Deci pana nu se stabileste clar cine ce si cum nu se poate face executarea fiindca nu va cumpara nimeni un imobil cu astfel de probleme. Si cum dumneavoastra detineti o cota parte indiviza pe care daca vreti nu o puteti instraina niciodata, rezulta ca apartamentul nu mai constituie bun de executat pana la finalizarea actelor - din cate stiu sunt persoane care nu au facut succesiunea de zeci de ani :)
Odata ce ati platit cateva transe este normal ca cei de la firma de recuperari sa incerce sa obtina cat mai mult de la dumneavoastra. In cazul in care, in contractele de imprumut pe care le-a facut sotul si v-au revenit ulterior in urma procesului, este stipulat faptul ca raspunde cu bunuri mobile si imobile , creditorii se vor indrepta catre acestea. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat care sa studieze contractele de credit si abia pe urma puteti primi un raspuns concret. Chiar si in cazul in care nu veti avea alta varianta decat sa platiti la zi creditele restante, stabiliti rate ca sa vi le puteti permite. ( cel mai sigur ar fi un minim 20-25 % din veniturile ce pot fi demonstrate ) In felul acesta aratati macar buna credinta. Asteptam vesti de la dumneavoastra.
Răspuns la discuția Executare bancara!
Nu sunteti singurul in aceasta situatie si probabil ca astfel de lucruri se vor mai intampla. Pentru a putea ''ingheta'' demersurile in privinta executarii silite luati legatura cu un avocat si deschideti un proces pentru lamurirea acestui aspect. Cat timp dureaza procesul si pana la obtinerea verdictului, nu se poate face nimic. Intre timp puteti afla mai multe lucruri si sa luati o decizie corecta in privinta vanzarii sau nu , a imobilului. In cazul in care se ajunge la executare silita luati in calcul faptul ca pretul de vanzare al imobilului poate scade cu pana la 40 % din pretul de piata. Incercati pe cat posibil sa evitati o astfel de situatie.