avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate gykolone

Activitate gykolone

va supun atentiei o speta, si va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
in anul 1995, locuiam cu sotia in casa socriilor, si am contribuit la cumpararea apartamentului cu suma de 1500 dolari ( in procent cam 15 % din valoare), bani personali detinuti inainte de casatorie.
in 2007 a fost vandut apartamentul, iar noua locuinta fiind cumparata pe numele sotiei, cu bani proveniti din donatia parintilor ei, intre timp acestia au decedat.
in anul 2017, am facut separatia de bunuri, am achizitionat un apartament pe numele meu, prin credit ipotecat, fara a pretinde ceva.
in anul 2020, din nefericire am divortat, si am plecat din apartamentul respectiv fara sa solicit suma acordata in 1995.

in urma unei discutii fosta sotie nu a vrut sa recunoasca ca le am oferit suma de 1500 dolari, iar ulterior a spus ca nu are ce sa mi dea,

as putea recupera ceva din aceasta suma si care ar fi modalitatea?
Răspuns la discuția finalizare cercetari penale??
Organul de cercetare penala a inaintat dosarul cu propunea de incetarea urmaririi penale in data de 07.12.2010.
As dori sa stiu daca conform legiilor in vigoare, procurorul este obligat intr-un interval de timp sa se pronunte?
Cum as putea urgenta aceasta procedura, permisul de conducere fiind retinut si eu nu mai am dovada de circulatie din iunie?

Va multumesc!!!
daca victima nu mai vrea sa se deplaseze la politie sa dea o noua declaratie ca ne-am impacat, in baza declaratiei anterioare intrarii in vigoare a noilor prevederi, se poate inlatura raspunderea penala?:(
dosarul meu nefiind finalizat pot beneficia de noile prevederi?
in urma unui accident auto, s-a dispus inceperea cercetarii penale pt vatamare corporala grava(victima prezentand un certificat iml de 6 luni) din oficiu.la dosar am anexat o declaratie notariala prin care victima declara ca ne-am impacat si nu are pretentii de ordin material.dosarul se afla in faza executarii unei expertize tehnice cu privire la elucidarea cauzelor accidentului.
am inteles ca din 25.11.2010 va intra in vigoare un paragraf care spune ca pt faptele prevazute la alin 2,4 impacarea partilor inlatura raspunderea penala!(referitor la vatamarea corporala grava)
asta inseamna ca politistul care face cercetarea penala il trimite din oficiu la procuror pt a se da nup?
mai trebuie sa dam o declaratie comuna din care sa reiasa ca ne-am impacat?
mentionez ca victima la finalul celor 60 de zile cand avea posibilitatea de a depune plangere penala a declarat ca ne-am impacat la politist!
ce am de facut sa urgentez procedura?
va multumesc!
Răspuns la discuția accident
dar parchetul nu se sesizeaza in oficiu, ca victima are 60 de zile de ingrijiri medicale si imi introduce actiune penala?
Discuție accident
Lamurire!!
am provocat un accident soldat cu victime din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic!una din victime s-a ales cu piciorul rupt(14 zile de spitalizare),cealalta nu a patit nimic.am fost sfatuit sa ma inteleg cu acestea si sa fac declaratii notariale,ceea ce am si facut, si pe care le-a dus si la politie.
victima cu piciorul rupt si-a scos un certificat de la IML cu 60 de zile ingrijirii medicale,iar acum mai pretinde o suma de bani pt a nu face plangere penala, pretinzand ca nu doreste de la mine suma, ci de la asigurator.
eu fiind functionar public incerc sa scap de aceasta plangere penala.mai are dreptul sa faca plangere de vreme ce in declaratia notariala este stipulat printre altele ca nu va face nicio actiune civila sau penala impotriva mea?sau actiunea penala o desfasoara parchetul?
ce am de facut?si ce sanctiuni risc?
:((

va multumesc!

.