in urma unui accident auto, s-a dispus inceperea cercetarii penale pt vatamare corporala grava(victima prezentand un certificat iml de 6 luni) din oficiu.la dosar am anexat o declaratie notariala prin care victima declara ca ne-am impacat si nu are pretentii de ordin material.dosarul se afla in faza executarii unei expertize tehnice cu privire la elucidarea cauzelor accidentului.
am inteles ca din 25.11.2010 va intra in vigoare un paragraf care spune ca pt faptele prevazute la alin 2,4 impacarea partilor inlatura raspunderea penala!(referitor la vatamarea corporala grava)
asta inseamna ca politistul care face cercetarea penala il trimite din oficiu la procuror pt a se da nup?
mai trebuie sa dam o declaratie comuna din care sa reiasa ca ne-am impacat?
mentionez ca victima la finalul celor 60 de zile cand avea posibilitatea de a depune plangere penala a declarat ca ne-am impacat la politist!
ce am de facut sa urgentez procedura?
va multumesc!
@ynnocenta Legea penala mai favorabila se aplica in mod retroactiv.(deci si situatiilor incidente inainte intrarii ei in vigoare ).
Am rugamintea sa va documentati , inainte de a indruma un user , pentru a nu-i ingreuna, mai mult , situatia in care deja acesta se afla.
Propun stergerea mesajelor dumneavoastra, cele eronate, desigur .
Multumesc pentru intelegere.
In cazul art. 184 , alineatul al doilea si al patrulea, unde raportul medico-legal precizeaza peste 60 de zile de ingrijiri medicale, conform noilor prevederi, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
daca victima nu mai vrea sa se deplaseze la politie sa dea o noua declaratie ca ne-am impacat, in baza declaratiei anterioare intrarii in vigoare a noilor prevederi, se poate inlatura raspunderea penala?:(
Buna ziua !
Daca declaratia este data in fata organului de cercetare penala, chiar daca aceasta este data anterior intrarii in vigoare a legii 202/ 2010, organul judiciar va propune procurorului , incetarea urmaririi penale, in temeiul art 11,, alin.(1), pct.1, lit. c) din c.p.p.
Cu stima !.