in urma unui accident auto, s-a dispus inceperea cercetarii penale pt vatamare corporala grava(victima prezentand un certificat iml de 6 luni) din oficiu.la dosar am anexat o declaratie notariala prin care victima declara ca ne-am impacat si nu are pretentii de ordin material.dosarul se afla in faza executarii unei expertize tehnice cu privire la elucidarea cauzelor accidentului.
am inteles ca din 25.11.2010 va intra in vigoare un paragraf care spune ca pt faptele prevazute la alin 2,4 impacarea partilor inlatura raspunderea penala!(referitor la vatamarea corporala grava)
asta inseamna ca politistul care face cercetarea penala il trimite din oficiu la procuror pt a se da nup?
mai trebuie sa dam o declaratie comuna din care sa reiasa ca ne-am impacat?
mentionez ca victima la finalul celor 60 de zile cand avea posibilitatea de a depune plangere penala a declarat ca ne-am impacat la politist!
ce am de facut sa urgentez procedura?
va multumesc!
Organul de cercetare penala a inaintat dosarul cu propunea de incetarea urmaririi penale in data de 07.12.2010.
As dori sa stiu daca conform legiilor in vigoare, procurorul este obligat intr-un interval de timp sa se pronunte?
Cum as putea urgenta aceasta procedura, permisul de conducere fiind retinut si eu nu mai am dovada de circulatie din iunie?
Buna ziua .
De obicei dureaza pana primiti acasa rezolutia procurorului de neincepere .
Insa , va puteti inscrie in audienta la prim-procurorul parchetului si depuneti o cerere motivata prin care solicitati urgentarea solutionarii cazului , sau puteti depune cerere la procurorul de caz ptr acordarea dreptului de conducere pana la solutionarea cazului , drept care se acorda pe o perioada de 30 de zile , cu posibilitate de prelungire din 30 in 30 de zile .