avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Activitate bodo francisc

Activitate bodo francisc

Discuție L.18/1991
Buna seara

La aplicarea L.18/1991 a trebuit depus o cerere si acesteia a trebuit anexate copii de pe actele doveditoare ale dreptului de prorietate pentru suprafata de teren solicitata.
-Pe baza carui normative a fost reglementat continutul cereri si al copiilor care au trebuit anexate?
-In cazul in care la cererea mentionata nu a fost depus copia actului doveditor al drptului de proprietate pentru suprafata de teren solicitata, in instanta ce articol de lege se poate invoca daca invocarea se face de catre primar prntru anularea Titlului de Proprietate?
-Daca actul doveditor a fost un inscris fara valoare juridica ce articol si din ce lege se poate invoca in instanta de catre primar pentru anulare titlu?

Va multumesc
Discuție L.213/1998
buna ziua

Aricolul 6 alin.(1) din legea 213/1998 este in vigoare?

va multumim
Discuție drumuri
Buna seara

Retelele de drumuri din interiorul unei localitati sant proprietatea localitatii respective?
Pe Fisa de punere in posesie al unui proprietar daca este configurat un drum acel proprietar are dreptul sa inchida prin ingradire acest drum, adica sa desfinteze drumul pe bunul lui plac?

Prin ingradirea drumului (inchiderea lui) savarseste infractiunea de tulburare de posesie prevazut de L.247 art.70 alin.(4) ?

Un drum deschis de C.A.P. in anul 1961 mentinut prin Hotararea Comisiei Judetene de Fond Funciar din anul 1991 configurat pe toate fisele de punerea in posesie al proprietarilor pe a caror terenuri a trecut drumul, a putut fi inchis in virtutea vreunei legi de proprietarii terenului pe care s-a deschis drumul?

Va multumesc!
Discuție H.G.890/2005
Buna ziua
Care sant cazurile de la art.3 din L.169/1997 la care seface referire in H.G.890/2005 capitolul 2 art.5 alin. l
daca printr-o expertiza criminalistica grafica la cererea instantei sau fara cererea instantei se stabileste ca pe un contract de vanzare cumparare act sub semnatura privata semnatura unui martor nu este al acestuia (nu a fost efectuata de catre acesta) din punct de vedere juridic ce consecinte poate sa aiba ce inportanta juridica are ????
inscrisul a fost folosit in administratie sub foma de original prin prezentarea acestuia pentru obtinerea de consecinte juridice (a fost citit in fata Comisiei de Fond Funciar facand dovada ca a cumparat o anumita suprafata de teren contrar realitatii>
tot acest inscris a fost folosit in instanta civila prin invocarea acestuia dupa ce in prealabil originalul a fost depus la notar care ia facut copia legalizata si a fost depus la politie unde s-a facut fotocopia

dupa acesta inscrisul original a fost declarat pierdut de catre detinatorul acestuia care l-a folosit inainte dupa cum am aratat mai sus .
la cererea parchetului s-a efectuat expertiza tehnico-stintifica grafica al copiei xeroxate unde s-a stabilit ca cifrele care reprezinta suprafata terenului vandut au fost rescrise cu o alta masina de scris cu alte caractere decat acelasi cifre folosite in restul textului

semnatura martorului nu a fost efectuata pe considerentul ca actele (semnaturile prezentate pentru comparatie au fost facute la un interval de timp prea mare fata de semnatura de pe actul la care s-a facut expertiza, intre timp am obtinut semnatura din intervalul de timp foarte apropiat la care s-a facut semnatura de pe actul in litigiu

intrebarea daca merita facuta alta expertiza s-au completarea expertizei anterioare de alt expert particular pentru stabilirea semnaturii martorului stiind ca semnatura martorului nu este al acestuia aceasta fiind confirmata verbal de expertii care au comparat semnatura de pe actul in litigiu cu semnaturile prezentate pentru comparatie

daca semnatura martorului prezinta vreo relevanta din punct de vedere juridic????