Multumesc! Problema e ca reclamanta vrea culpa comuna iar fiul meu si nici eu nu suntem de acord. Oricum eu voi trimite un e-mail cu aceste detalii care nu mi s-a permis sa le spun la audiere.Nu am nimic de pierdut! Inca o data va multumesc pentru raspunsul Dvs. Numai bine !
Buna ziua!
Recent am fost audiat ca martor in procesul de divort in care fiul meu este parat.Am raspuns la cateva intrebari din partea judecatorului si la cate 2 intrebari din partea avocatilor.
Nu am fost intrebat ,nu mi s-au cerut detalii despre mai multe motive inscrise in cele 2 intampinari ale reclamantei/paratului.
Intrebare: pot sa trimit in scris unele detalii care sa fie adaugate la depozitia mea semnata dupa audiere pe adresa de mail a Judecatoriei ,catre Presedintele de sedinta(Judecatorului) ?
Multumesc
Buna ziua !
Suntem 2 familii cu cate 3 mostenitori.Am primit bani intr-un cont la o banca din despagubiri de la ANRP. O familie refuza(din motive absurde) sa se prezinte la notariat pentru obtinerea unei procuri in baza careia unul dintre mostenitori sa fie imputernicit sa scoata banii din banca si apoi sa ii imparta in mod egal la toti cei 6 mostenitori.Este vorba de o suma totala de cca.30000 euro.
Poate cineva sa sugereze cum se poate rezolva aceasta problema ?
Multumesc
Buna ziua !
Sotia fiului mea a parasit domiciliul conjugal si a introdus actiune de divort(a refuzat divortul la notar) si pretinde culpa comuna ...fiul meu nu este de acord ...el fiind grav bolnav,in varsta de 50 ani cu mari probleme locomotorii...pensionat pe caz de boli nevindecabile..Procesul este in desfasurare.
Ea a spus fiului meu ca nu vrea partaj.Spune ca sunt costuri mari si ca ea nu are bani dar are pretentia la 50% din apartament in conditiile in care de la parasirea apt.-lui(mai mult de 8 luni) refuza sa participa la cheltuieli:intretinere,curatenie etc.,iar contributia ei financiara in familie timp de mai mult de 20 de ani a fost cca.15-20% fata de aceea a fiului meu.La cumpararea apt.-ului contributia ei a fost zero fiul meu a platit costul cumpararii din venitul lui salarial.
Intrebare :
Cum trebuie sa procedeze fiul meu in aceasta situatie,care ar fi costurile unui partaj si cum poate el reduce la maximum pretentia ei la 50% din valoarea apt.-lui(3 camere) care este si modern utilat?
Multumesc,
Daca recalcularea pensiilor s-a facut in baza art.169 din legea 263/2010 intrata in vigoare la 01.01.2011 de ce se platesc restantele de la 01.10.2018 si nu de la data intrarii in vigoare a legii 263 adica 01.01.2011 ?
Multumesc
Am azi 15.10.2019 de la casa de pensii decizia dupa recalculare.punctul de pensie a fost marit incepand cu 01.10.2018.Intrebari:
- Cand primesc pe talonul de pensie cu pensia marita luna urmatoare sau dupa ce trec cele 45 de zile(perioada de contestare)?
- Primesc si banii retroactiv incepand cu 01.10.2018?
pana in prezent?
Multumesc
Am iesit la pensie in anul 2009 cu stagiul complet de cotizare.Cum pot obtine recalcularea pensiei care sa includa si sporul de vechime acordat pana in anul 2009 ?
Investirea a fost ceruta si refuzata de instanta pe motiv ca dispozitivul sentintei nu cuprinde obligatii susceptibile de executare silita.Deci trebuie sa inteleg ca aceasta sentinta nu se poate prescrie-nu se incadreaza in Decretul nr.167/1958?
Avand in vedere ca nu se poate rezolva nimic cu autoritatile ar fi indicata depunerea acestor documente la Strasbourg - CEDO?De unde pot lua informatii privind procedura?
Sentinta civila a Judecatoriei din 2003 devenita definitiva si irevocabila prin Deciziile civile ale Tribunalului respectiv a Curtii de apel(ambele in 2005) nu a fost investita tot in 2005 cu formula executorie de catre Judecatorie pe motiv ca dispozitivul sentintei civile nu cuprinde obligatii susceptibile de executare silita.. Este vorba despre retrocedarea/punerea in posesie a unui teren arabil de 40 ha. din raza unei comune.S-a incercat la vremea respectiva fara titlu executoriu dar primarul a refuzat pe motiv ca nu ar mai fi pamant desi exista posibilitatea indeplinirii sentintei.
Intrebari:
1.Este posibil ca acesta sa fie motivul refuzului de investire a sentintel cu formula executorie?
2.Este posibil ca aceasta sentinta civila sa se prescris cf.decret 167?Din art.22 eu inteleg ca dispozitiilor acestui decret nu se aplica la dreptul de proprietate
3,In caz ca s-a prescris ce alta cale de urmat ar fi pt.dobandire acestui teren arabil pt.care exista acte de proprietate originale din 1943?
4.Ce pasi ar mai fi pentru a face posibila punerea in posesie avand aceasta sentinta civila definitiva si irevocabila?