Am o firma de avocatura pe care i-am anuntat de acest lucru dar ne-au spus ca pana nu ne citeaza ei sa nu ne preocupam. Dar pe mine ma streseaza sa stiu despre ce este vorba de aceea ma gandeam ca putem vedea deja ce este la dosar.
Am vazut ca firma noastra a fost data in judecata si avem un dosar pe portalul de justitie, cu toate acestea nu am primit de la judecatoria sector 3 o notificare despre acest lucru. Pana acum au existat 2 sedinte ambele amanate. Trebuie sa facem noi ceva sau asteptam pana cand suntem notificati de catre instanta de acest proces.
Ca si companie inregistrata in Romania contractam periodic prin intermediul unor platforme de freelancing de tipul UpWork diversi freelanceri pentru taskuri punctuale. Plata se face cu cardul companie pe sitemul escrow al platformei iar la final acestia elibereaza o factura pe care sunt trecute numele si prenumele freelancer-ului precum si serviciile prestate precum datele noastre de identificare.
Intrebare este cum putem inregistra legal in contabilitate aceasta plata, deoarece de cele mai multe ori freelancerul este persoana fizica si nu are o forma juridica de prestare servicii?
Este legal sa poti practica un pret diferit pentru acelasi produs in functie de forma de facturare aleasa. Adica pentru persoane fizice pretul sa fie 100 de lei iar pentru persoane juridice pretul sa fie 300 de lei, produsul este identic doar forma de facturare se schimba?