avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate claudia22gh

Activitate claudia22gh

Răspuns la discuția Facurare client din Serbia
Va multumesc frumos. Asa am judecat-o si eu, dar am tot citit de un anumit acord incheiat intre RO si Serbia.

Multumesc
Răspuns la discuția Facurare client din Serbia
Nu ma poate ajuta chiar nimeni??? Va rog.
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema la care nu reusesc sa gasesc un raspuns complet si corect.
O societate din Romania (platitoare de TVA) efectueaza pe teritoriul Serbiei lucrari de amenajari si constructii pentru o societate din Serbia ( cod valid de TVA). Facturarea acestor servicii se face cu TVA sau fara. M tot citit ca exista un acord bilateral incheiat intre RO si Serbia.

Va multumesc frumos.
juridic dana a scris:

Completati si autorizati activitatea cod caen 7711 Activitãţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare.
Ulterior, incheiati contract de inchiriere pentru autoturismele in cauza si facturati ca atare.

Multumesc frumos. Spre norocul meu am gasit acum un act aditional la statut si am gasit si acest cod CAEN. Deci am noroc si o pot inchiria, mai ramane sa gasesc un contract de inchiriere specific.

Multumesc inca o data!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste urmatoarea situatie:

Societatea X detine un autoturism. Il poate inchiria unei alte societati?? Mentionez ca societatea X nu are in domeniul de activitate inchirieri autoturisme. Deci pot trece pe factura fiscala inchiriere autoturism?? si sa inchei un contract cu cealalta societate.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Somaj dupa CCC
Va multumesc foarte mult ptr raspuns si promptitudine. Si daca ma mai puteti ajuta cu inca un raspuns ar fii perfect: In cat timp trebuie sa imi depun dosarul la somaj? (de la data incetarii contractului de munca). Multumesc inca o data. O zi buna sa aveti
Discuție Somaj dupa CCC
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Incepand cu 01.09.2008 si pana in 27.04.2010 am fost in CIC.
Din 28.04.2010 si pana in prezent sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Postul pe care m-am angajat se desfiinteaza si voi inceta raporturile de munca cu aceasta societate. intrebarea mea este POT BENEFICIA DE AJUTOR DE JOMAJ?? Mentionez faptul ca inainte de a intra in CIC am avut vechime mai mult de 12 luni consecutive.
Va multumesc mult si astept un raspuns de la dvs.
Răspuns la discuția Rog ajutor - conflict de munca
guvernator mg a scris:

legat de derularea contractului individual de munca va puteti adresa ITM. Odata cu sesizarea ITM puteti inainta si demisia pentru a incheia un nou contract de munca.

pot inainta cererea de demisie direct la ITM? Adica sa nu mai depind de societate? Ideea este ca eu vreau sa imi fie operata si suspendarea contractului. Nu vreau sa ma trezesc ca peste ceva timp ca imi cer restituirea indemnizatiei pentru ca eu figuram angajata in perioada in care am primit-o. Multumesc
gabescu a scris:

1. Cerere de reinceperea lucrului la vechea societate.
2. Demisie inregistrata.
3. Incheiati CIM cu noul angajator, in care sa se prevada ca data a inceperii executarii acestuia data imediat ulterioara incetarii termenului de preaviz.
4. Faptul ca ati facut cererea de suspendare , iar angajatorul nu v-a comunicat-o, mi se pare un pic cam ciudata, intrucat altfel nu ati fi primit acea indemnizatie pentru cresterea copilului, cata vreme ati fost in CCM.

Acestea sunt solutiile mele, poate va vor oferi altele si alti colegi.

Nu pot incheia un nou contract de munca ptr ca nu am nota de lichidare de la vechiul loc de munca. Iar cererea nu a fost operata sigur la acea data din moment ce eu inca figuram pe stat cu salariu normal. Realizez faptul ca corelatia dintre institutiile statului nu exista deloc. Eu indemnizatia am primit-o. Multumesc
Ma aflam inca in concediu de crestere si ingrijire copil. Acest concediu se termina pe 04.06.2010. Multumesc