avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate eclesia

Activitate eclesia

Răspuns la discuția Continuitate icc
Va multumesc frumos pt raspuns
Buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie, pana in luna mai a.c am fost in icc,am intrerupt concediul de de crestere copil,si m-am intors la servici, specific ca am optat, pt.2 ani concediul, intorcandu-ma la servici nu am lucrat decat 2 zile,am avut o problema nefericita in afara tarii (deces), si doamna de la personal (servici),mi-a spus ca singura solutie este sa demisionez. Acum m-am intors in tara si la servici postul meu s-a ocupat. In situatia data eu mai pot continua concediul de crestere copil pana la 2 ani? Copilul are 1 an si 3 luni specific, , ca alocatia de 200 ron copilul o primeste in continuare. Inainte de a ramane acasa cu copilul am lucrat 2 ani la aceasta firma. Ce trebuie sa fac sau cum sa fac? Nu as vrea ca aceste drepturi, copilul meu sa le piarda. Se ia in considerare ca am lucrat 2 ani, inainte de i.c.c?
Răspuns la discuția neplata pensie alimentara
Asa am sa fac, va multumesc inca odata, sanatate.
institutia imi plateste, nu el.
Ba da ,instanta a dispus prin hotararea de divort care este definitiva si irevocabila ce cuantum are de platit pt copil, si da, a platit pana luna trecuta (avand in vedere ca in 30 Ian.a.c) s-a pronuntat divortul, dar luna asta in cont nu a intrat banii copilului. In hotararea de divort nu este program de vizita pt tata,deoarece locuiam impreuna (pe buletine de fapt),ca el s-a mutat cu altcineva,si mi-a spus ca daca vreau program de vizita nu am decat sa-l dau in judecata, ca el are dreptul sa-si vada copilu cand vrea ,ca e si casa lui.Va multumesc pt aceste randuri,cu respect
Va multumesc pt raspuns.
Buna ziua,am o intrebare,daca eu am plecat in vizita la sora mea in Italia cu copilul de 1 an...mentionez ca sunt divortata si am imputernicire de la fostul sot pe un an de a iesi din tara,el poate sa nu mai plateasca pensia alimentara? Intreb asta deoarece nu au intrat banii pe cardul pe care il detin......eu facand cerere la institutia unde el lucreaza (MAI) ca sa mi se vireze banii. Poate fara acordul meu sa sisteze plata pensiei pe care a hotarat-o judecatoria in sentinta de divort? Si inca ceva vreau sa mai intreb.......acum ma ameninta ca vine sa imi ia copilul si sa-l bage intro casa de copii in Romania ca vrea custodia totala (noi avand autoritate parinteasca comuna si copilul locuind cu mine eu fiind parintele statornic) ,pana ce se rezolva situatia dintre noi spune el,..dar inca odata spun eu nu am rapit copilu,am cazut amandoi de acord sa facem pasaportul si imputernicire la notar ca eu sa pot pleca din tara.,iar acum m-am trezit ca ma ameninta si nu mai plateste pensia alimentara. Ce pot face eu in situatia asta? Va multumesc
Răspuns la discuția pensie pt copil
va multumesc,o zi buna
Discuție pensie pt copil
Buna ziua,la un salar de 3000 de ron cat primeste copilul pensie de la tatal lui,si cum e mai bine sa divortez,la notar sau la judecatorie. El spune ca numai 4 mil. trebuie sa dea la copil. multumesc
Buna ziua,va intreb ,cum e mai bine: pensie alimentara pt copil,(avem un copil de 2 luni), sau pensie intretinere din cauza infidelitatii lui,avem 22 de ani de casnicie ,nu cunosc asa bine art.390 si 395 din cod civil. In ce conditii beneficiezi de pensia compesatorie sau intretinere,nu stiu exact cum se numeste.Va multumesc.