Buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie, pana in luna mai a.c am fost in icc,am intrerupt concediul de de crestere copil,si m-am intors la servici, specific ca am optat, pt.2 ani concediul, intorcandu-ma la servici nu am lucrat decat 2 zile,am avut o problema nefericita in afara tarii (deces), si doamna de la personal (servici),mi-a spus ca singura solutie este sa demisionez. Acum m-am intors in tara si la servici postul meu s-a ocupat. In situatia data eu mai pot continua concediul de crestere copil pana la 2 ani? Copilul are 1 an si 3 luni specific, , ca alocatia de 200 ron copilul o primeste in continuare. Inainte de a ramane acasa cu copilul am lucrat 2 ani la aceasta firma. Ce trebuie sa fac sau cum sa fac? Nu as vrea ca aceste drepturi, copilul meu sa le piarda. Se ia in considerare ca am lucrat 2 ani, inainte de i.c.c?
1. Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la carsta de 2 ani atunci cand ati reluat activitatea s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC.
2. Acum mergeti la Primarie cu o copie decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM) si completati o cerere de reluare in plata a indemnizatiei pentru CCC.