avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere dupa intoarcerea din concediul de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului

Am nascut in 5 iunie 2012 si m-am intors la serviciu in 5 noiembrie 2012. In lunile aprilie-mai se vor face concedieri. Mai am posibilitatea sa ma reintorc la concediul de crestere a cpopilului pana la 2 ani avand in vedere ca eu am optat pentru 1 an si deja m-am intors la servici? iar daca voi intra in somaj as putea beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500 lei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 19 Martie 2013
Potrvit art 25 din OUG 111/2010:

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Potrivit art. 2 alin. (7) din acelasi text de lege: Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
1. Dvs. ati optat pentru CCC pana la 1 an.

2. Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an atunci s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC si trebuia sa primiti stimulentul de insertie de 500 lei lunar.

3. Puteti oricand sa reintrati in CCC pana ce acesta va implini 1 an.

4. Indemnizatia de somaj nu este un venit profesional impozabil si ca urmare pe timpul somajului indemnizat nu veti putea beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie rox-d rox-d Buna ziua. Copilul meu implineste 1 an pe 12.10.2012. Daca ma reintorc la munca pe 11.10.2012, pot beneficia de cei 500 ron (stimulent de insertie)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stimulent insertie dianamuresan dianamuresan Buna ziua, Va rog sa-mi confirmati daca sunt informata corect cu un rasp la urm intrebari: 1. Trebuie sa imi intocmesc dosarul pt indemnizatia de ... (vezi toată discuția)