Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta terasei blocului societatii ce a construit mansarda. De la OCPI mi-au spus ca nu imi afecteza cota indiviza si nici cota de teren data in folosinta. Ma intreb daca in Romania s-au schimbat notiunile de drept si a inceput cineva sa imparta cota indiviza? Daca este posibil sa imparti cota indiviza pot si eu sa inchid o parte din casa scarii?
La blocul unde domiciliez asociatia de proprietari a semnat un contract de comodat cu o firma in vederea constructiei unei mansarde. Mansarda urmeaza a fi intabulata in scopul vanzarii fapt ce va duce la reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta pentru fiecare apartamant. Daca 4 proprietari nu si-au dat acordul in vederea constructie mansardei si cedarii unei cote parti din cota indiviza si a terenului aflat in folosinta se poate intabula aceasta mansarda? Mentionez faptul ca apartamentul meu este ipotecat in favoarea unei banci, iar banca nu este deacor cu reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta odata cu cumpararea apartamentului. Este legal ca primaria sa autorizeze constructia mansardei si intabularea acesteia prin reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta in baza contractului de vanzare - cumparare? conform art 41 din legea 230/2007 modificarile constructive si utilizarea spatiilor comune se face cu acordul proprietarilor direct afectati. conform art 40 din legea 50/ 1991 cota indiviza si ternul dat in folosinta se vor reduce in functie de suprafata construita.
Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta terasei blocului societatii ce a construit mansarda. De la OCPI mi-au spus ca nu imi afecteza cota indiviza si nici cota de teren data in folosinta. Ma intreb daca in Romania s-au schimbat notiunile de drept si a inceput cineva sa imparta cota indiviza? Daca este posibil sa imparti cota indiviza pot si eu sa inchid o parte din casa scarii?