avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE MANSARDA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE MANSARDA

Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta terasei blocului societatii ce a construit mansarda. De la OCPI mi-au spus ca nu imi afecteza cota indiviza si nici cota de teren data in folosinta. Ma intreb daca in Romania s-au schimbat notiunile de drept si a inceput cineva sa imparta cota indiviza? Daca este posibil sa imparti cota indiviza pot si eu sa inchid o parte din casa scarii?
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
ContSters147676, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:24, 31 Mai 2010
Exista doua feluri de coproprietate pe cote-parti: comuna (obisnuita ) de ex. 2 co-proprietari detin un teren; si fortata ( perpetua) de ex. casa scarii.
Ambele presupun cote indivize, doar ca in primul caz se poate partaja ( iesire din indiviziune) in al doilea caz nu.
Totusi, in toate cazurile coproprietatea poate inceta daca unul din copartasi devine ( printr-un mod sau altul) titular al tuturor cotelor-parti. Practic, in aceasta situatie, coproprietatea se preface in proprietate exclusiva apartinand unui singur titular.

Asta in teorie.
In practica, dvs. vorbiti de acoperisul imobilului, pt care e necesara renuntarea tuturor proprietarilor, nu doar a celor de la ultimul etaj, pt ca acoperisul e bun comun tuturor. Mi se pare cam dificil ca cineva sa obtina donatia/vanzarea tuturor cotelor parti ale proprietarilor apartamentelor dintr-un bloc. Dar, cine stie...
pai aceasta cota trebuia cedata inainte de intabulare.
am mai vazut astfel de acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda ContSters147676 ContSters147676 La blocul unde domiciliez asociatia de proprietari a semnat un contract de comodat cu o firma in vederea constructiei unei mansarde. Mansarda urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Care sunt diferențele între ,,coproprietate forțată și perpetuă'' și ,,proprietate exclusivă''? EdwardX EdwardX Buna ziua! As fi interesat sa aflu care sunt diferentele intre coproprietate fortata si perpetua si proprietate exclusiva. Este vorba despre 2 apartamente ... (vezi toată discuția)