avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Vignoli Rusoiu

Activitate Vignoli Rusoiu

Răspuns la discuția precontract
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa va asiste un avocat. Este necesar sa fie verificate cu atentie actele de proprietate. In contract trebuie trecute clauze penale care sa va asigure incheierea contractului si sa va garanteze ori respectarea acestuia ori acoperirea unui eventual prejudiciu.
Răspuns la discuția probleme intre 2 asociati
Buna ziua,
Da, contractul se poate rezilia.
Poate fi facuta si o plangere penala pentru a se verifica activitatea firmei si respectarea contractului.
Cel mai important lucru este sa analizam contractul. In functie de interesul dvs. se pot lua masuri urgente prin care sa se verifice intreaga contabilitate si modul in care este evidentiata fiecare operatiune comerciala.
Fiscul este foarte interesat de astfel de situatii.
Pentru mai multe informatii vizitati si www. administratori-avocati.ro
Răspuns la discuția delegare atributii administrator
pentru contractele de munca si pentru ordinele de deplasare nu este niciun fel de problema.. de asemenea nu este nicio problema nici pentru cererile de chenare in judecata. De exemplu, administratorul poate fi tras la raspundere de catre societate daca nu introduce o actiune in termenul de prescriptie.
Răspuns la discuția delegare atributii administrator
buna ziua,
Daca discutam de un SRL, administratorul poate sa delege anumite atributii in sarcina altor persoane fara AGA. Insa poate transmite doar o parte din aceste atributii si nu toate atirbutiile. Este important sa vedem in concret despre ce fel de atributii este vorba.
Răspuns la discuția Mostenitor minor
Buna seara,
Desigur, vom incerca printr-o tranzactie, insa ideea este sa obtinem validarea acestei tranzactii din partea magistratului. Intrebarea este daca cu sau fara acordul Autoritatii Tutelare.
Multumesc, oricum...
Răspuns la discuția Mostenitor minor
Buna seara,
Ideea este ca mama minorului si celelalte parti se inteleg. Cu toate acestea, desi s-a incercat obtinerea unui acord inainte de declansarea procesului, Autoritatea Tutelara nici nu a vrut sa auda de o tranzactie prin care sa se puna capat si starii de indiviziune. Problema este ca minorul detine o cota mai mica decat ceilalti mostenitori ( sotia supravietuitoare si doi frati dupa tata ) si in avantajul sau ar fi sa primeasca o sulta corespunzatoare, intrucat nu poate fi vorba de a ramane cu vreun bun imobil.
Multumesc, oricum.
Răspuns la discuția Mostenitor minor
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns, foarte util...
In cazul in care se doreste o tranzactie in fata instantei de catre mama unui minor iar autoritatea tutelara nu este de acorda ce solutii credeti ca exista.
Precizez ca minorul vin in concurs cu mai multi mostenitori, mostenitori care la randul lor sunt de acord cu incheierea unei tranzactii. Intrucat este necesar acordul autoritatii tutelare si acest acord nu este dat, cum se poate incheia in fata instantei o astfel de tranzactie.