avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract

vreau sa achitionez o locuinta,neavand suma toata vom face un precontract.Ce trebuie sa contina acesta si de ce acte este nevoie?
Cel mai recent răspuns: broascamaria , utilizator 21:26, 5 Octombrie 2010
buna seara.
inainte de a semna vreun act indicat este sa ii solicitati vanzatorului un extras de informare, actele din istoricul imobilului.
trebuie sa aveti grija la obligatiile partilor, intrucat dvs pana la data x-data semnarii contractului de vanzare cumparare trebuie sa faceti demersuri in vederea obtinerii restului de pret.
restul de pret provine dintr-un credit?
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa va asiste un avocat. Este necesar sa fie verificate cu atentie actele de proprietate. In contract trebuie trecute clauze penale care sa va asigure incheierea contractului si sa va garanteze ori respectarea acestuia ori acoperirea unui eventual prejudiciu.
- extras de informare - cartea funciara - il cereti personal de Oficiul de Cadastru,
- istoric de rol fiscal de la Primarie,
Va sfatuiesc sa il intocmiti la un Notar public si/sau cu/la sprijinul unui avocat, pentru a evita clauze abuzive.
Angajati un specialiast cu suficienta experienta in materie ,un avocat care va stii ce acte aveti nevoie si ce trebuie verificat.
precontractul il facem la notar,cartea funciara nu intra in obligatiile acestuia sa o ceara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare precontract vanzare cumparare imobil bogdanbratu bogdanbratu buna ziua. imi este destul de neclar asa ca va solicit ajutorul. calitatea mea este de vanzator si sunt pe punctul de a incheia un precontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera fara agentie fara teapa? ovidiu_stan ovidiu_stan Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsionera direct de la cumparator, luni vom face precontractul la notar, si imi este frica de viciile ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)