avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme intre 2 asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme intre 2 asociati

sant proprietarul unui spatiu comercial.am facut un contract de asociere in participatiune intre firma mea si firma x.,pe o perioada de 5 ani +5 ani .Contractul deruleaza din data de 1 iunie 2010.Firma x in baza contractului administreaza derularea afacerii.In baza contractului ,EU ca asociat trebuie sa primesc la sfarsitul fiecarei luni cota parte(50%)din profit.Afacerea se deruleaza la negru i,iar eu ca sociat nu am cum sa tin evidenta afacerii.Conform unor socoteli efectuate ,firma x este pe pierderi majore.I-am propus firmei x renegocierea contractului in vederea gasirii unor solutii pt iesirea unuia sau altuia din contract(de mentionat ca eu detin spatiul comercial ,iar firma x a venit cu o investitie de 15000 euro,utilaje fast-foods).Platile utilitatilor revin in sarcina firmei x conform contract ,plati care pana in momentul de fata nu sau efectuat
(la gaze exista preaviz iar la energie electrica este u n de consum de 6000 ron).Firma x incearca cu orice pret(amenintari)sa ma tina departe de situatia exacta a afacerii ,eu neputand sa iau nici o masura ca asociat(proprietar.Am investit in aceasta afacere tot capitalul meu (constructie) in speranta ca de aici imi voi asigura atat mie cat si familiei mele un trai decent ,iar in final am decis sa lucrez ca orice alt angajat in cadrul acestei firme(DACA PROFIT NU ESTE)dar firma x nu a fost de acord cu acest fapt deoarece nu vroia ca eu sa aflu mersul afacerii. As dori sa stiu daca juridic se poate schimba contractul de asociere in contract de inchiriere,sau daca contractul se poate rezilia datorita faptului ca totul functioneaza la negru(atat marfa cat si salariati)VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Vignoli Rusoiu , Avocat 21:00, 5 Octombrie 2010
Buna ziua,
Da, contractul se poate rezilia.
Poate fi facuta si o plangere penala pentru a se verifica activitatea firmei si respectarea contractului.
Cel mai important lucru este sa analizam contractul. In functie de interesul dvs. se pot lua masuri urgente prin care sa se verifice intreaga contabilitate si modul in care este evidentiata fiecare operatiune comerciala.
Fiscul este foarte interesat de astfel de situatii.
Pentru mai multe informatii vizitati si www. administratori-avocati.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune vuvuzela vuvuzela Ma adresez specialistilor in contabilitate pentru a ma ajuta in urmatoarea problema: Am doua intreprinderi individuale care au incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Operatiuni in participatie realconta realconta Cum se poate verifica un decont pentru operatiuni in participatie primit de la o Societate comerciala. Precizez ca societatea are contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)