“studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta“, eu am absolvit facultatea in 2003, a fost pe durata de 5 ani, din 2007 am urmat 2 ani si cursuri postuniversitare
Buna ziua,
Doresc sa particip la un concurs in Primarie.
Mi se solicita "vechime in specialitatea studiilor superioare absolvite necesare exercitarii functiei publice minimum 9 ani".
Tin sa mentionez ca am terminat facultatea de inginerie in 2003, si sunt angajata la o societate privata din 2005 pana in prezent in functia de Analist servicii client - cod COR 243216.
Mi se poate echivala vechimea prin aceasta functie?
Buna ziua!
Mama mea este nascuta in 5 sept 1955, are 30 de ani si o luna vechime.
In decembrie 2010 si-a depus dosarul la Casa de Pensii pentru pensie anticipata partial.
Pana in prezent nu a primit decizia de pensionare. Din 1 martie 2011 nu va mai lucra.
Ar trebui sa depuna la Casa de Pensii o adeverinta, adresa, ceva prin care sa-i anunte ca inceteaza activitatea cu 01 martie 2011?
Daca nu a primit inca decizia va fi o problema faptul ca nu va mai lucra?
Cat va fi penalizata dupa noua lege?
Buna ziua!
Prietena mea este angajata cu jumatate de norma la o societate. Mai are un contract de agent pe persoana fizica la o alta societate.
Este insarcinata in doua luni, poate primi indemnizatie de crestere a copilului in aceste conditii? Se cumuleaza veniturile din cele doua parti ?
Buna ziua!
Sunt angajata cu contract de munca norma intreaga la o societate si am obtinut venituri si din activitati independente supuse impozitarii (cu retinere la sursa 16%), pentru calculul indemnizatiei de crestere a copilului mi se iau in calcul si acestea din urma?
Trebuie sa mai platesc ceva pentru veniturile din activitati independente (sanatate, somaj, etc) ?