avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Sunt angajata cu contract de munca norma intreaga la o societate si am obtinut venituri si din activitati independente supuse impozitarii (cu retinere la sursa 16%), pentru calculul indemnizatiei de crestere a copilului mi se iau in calcul si acestea din urma?
Trebuie sa mai platesc ceva pentru veniturile din activitati independente (sanatate, somaj, etc) ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 27 Mai 2010
1.Pentru contractul de munca taxele aferente vi se retin si se vireaza automat de catre angajator.
2.Ca sa vi se ia in calcul si veniturile din activitatile independente nu este de ajuns sa vi se opreasca numai impozitul de 16 %. Pentru aceste venituri suplimentare trebuia sa incheiati un contract pe persoana fizica la sanate, somaj , pensii.Contractul este valabil de la data incheierii si nu puteti plati retroactiv .
1. Acordarea indemnizatia de CCC pana la 2 ani nu este conditionata decat de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii. Adica nu trebuie sa dovediti plata contributiilor la fonduri.
2. Toate veniturile profesionale impozabile sunt luate in calculul indemnizatiei de CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)