avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate AncestralSoul

Activitate AncestralSoul

Buna ziua,

In urma cu aproape un an am avut doi vecini care si-au facut nunta.Eu si colegul meu oferim astfel de servicii.Le-am facut o oferta mai buna tinand cont ca nu au venituri mari.Am semnat un contract,dar fara factura,doar simplu.Dupa nunta am avut o problema la reteaua electrica si cardurile cu fotografii s-au ars,chiar in dimineata dupa nunta cand doream sa le copiez pe hardul de lucru si cel de backup.I-am anuntat dupa luna de miere(2 saptamani)Intre timp am discutat la cateva firme de profil recuperare date,le-am explicat problema si au zis ca nu se mai poate face nimic.I-am propus clientului o despagubire de 200% din valoarea contractului pe ce anume nu am realizat,adica ziua nuntii.Mai avea de facut unele sedinte foto pe care le-a amanat/refuzat si inainte de nunta si dupa.A ramas ca stabilim asta,dar acum imi cere inapoi contravaloarea din contract pe partea foto,nedorind sa mai faca restul sedintelor.In caz ca nu ii returnez banii ma da in judecata.Eu am fost dispus inca de anul trecut sa ii platesc o parte din suma si sa ii fac si materiale in plus(photobook),dar a tot amanat.Ce sfaturi imi puteti da in aceasta situatie?Va multumesc anticipat
Buna ziua,

In momentul actual activez lucrez ca fotograf freelancer fara a avea un contract cu o firma sau publicatie.Doresc sa realizez cateva pictoriale care includ si fotografie nud.Am reusit sa gasesc cateva modele interesate de o astfel de colaborare,nonpfofit.As dori sa stiu daca este posibil sa legalizez la un notar public un fel de acord de colaborare,fara valoare materiala,adica modelul lucreaza benevol doar pentru fotografiile realizate,iar eu de asemenea nu primesc vreo suma de bani pentru realizarea pictorialului.As dori sa stiu daca pot face acest lucru intr-un cadru legal si care ar fi costul legalizarii unui astfel de acord de colaborare.Eventual daca mai aveti si alte sfaturi privind legislatia in vigoare.Va multumesc anticipat.

Cu stima, Cristian
Multumesc mult.
Inteleg.Dar ce se oate intampla pe cale civila.Practic in acest moment nu am nici un fel de venit,traiesc din ce imi dau parintii,caci sanatatea nu imi permite sa muncesc.Nu sunt rau intentionat,daca as avea cei 6 milioane i-as achita imediat.Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla daca ma actionaza in instatna civila si cum ma pot apara.Va multumesc anticipat.
Acum 1 an am fost imprumutat de o cunostiinta cu suma de 600 roni,pe care trebuia sa o inapoiez in 6 luni,cate 1 milion lunar,dar am ramas fara job si nu am avut aceasta posibilitate.Din pacate persoana respectiva ma ameninta cu puscaria si altele.Mentionez ca eu si cel ce m-a imprumutat nu ne-am vazut niciodata,el trimitandu-mi banii pe card ,in urma unor discutii.Eu i-am cumparat mai demult un aparat foto si asa am devenit prieteni de la distanta.Banii ii imprumutasem sa ma angajez in alt oras.Nu am avut si nu nu am reaua intentie sa nu ii achit omului banii,dar practic nu am din ce.Azi a primit urmatoarele:

...te anunt ca am vorbit la parchet si luni voi depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si imbogatire fara just temei. Am avut destula rabdare, dar ai mers prea departe. Te anunt ca daca o depun, nu o mai retrag nici daca-mi dai de 100 de ori suma imprumutata! Nu ai mult timp la dispozitie!!!

Doresc sa stiu care este realitatea.Din cate cunos nu e posibil asa ceva,caci nu ma incadrez la vreo fapta penala.In plus fata de asta,sanatatea nu imi permite sa lucrez,deoarece sunt nevoit sa ma operez a 4 a oara de hernie,dar neavand asigurare nu imi prmit.VA rog sa imi spuneti concret cum stau lucrurile,nu de alta,dar mai am pe cap si o banca pe care tot din aceste motive nu o pot achita.

Va multumesc anticipat!
Cu stima, Cristian