avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme contract servicii foto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme contract servicii foto

Buna ziua,

In urma cu aproape un an am avut doi vecini care si-au facut nunta.Eu si colegul meu oferim astfel de servicii.Le-am facut o oferta mai buna tinand cont ca nu au venituri mari.Am semnat un contract,dar fara factura,doar simplu.Dupa nunta am avut o problema la reteaua electrica si cardurile cu fotografii s-au ars,chiar in dimineata dupa nunta cand doream sa le copiez pe hardul de lucru si cel de backup.I-am anuntat dupa luna de miere(2 saptamani)Intre timp am discutat la cateva firme de profil recuperare date,le-am explicat problema si au zis ca nu se mai poate face nimic.I-am propus clientului o despagubire de 200% din valoarea contractului pe ce anume nu am realizat,adica ziua nuntii.Mai avea de facut unele sedinte foto pe care le-a amanat/refuzat si inainte de nunta si dupa.A ramas ca stabilim asta,dar acum imi cere inapoi contravaloarea din contract pe partea foto,nedorind sa mai faca restul sedintelor.In caz ca nu ii returnez banii ma da in judecata.Eu am fost dispus inca de anul trecut sa ii platesc o parte din suma si sa ii fac si materiale in plus(photobook),dar a tot amanat.Ce sfaturi imi puteti da in aceasta situatie?Va multumesc anticipat
Nu prea e usor de dat sfaturi pe aceasta tema, vazand ca nu avem contractul si e dificil de inteles la ce anume v-ati inteles, concret. Legal vorbind.
Moralmente, e dificil de avut incredere intr-o colaborare de acest tip in care iti pierzi pozele de la nunta. Din ce stiu, se obisnuieste transferul pozelor pe loc, in timpul evenimentului, pe un hard/calculator sau alt device extern, asa incat se vizualizeaza instanta, se face backup si, daca nu e totul ok, se reface partea de poze nereusite. In timp real se verifica si se asigura tot.
Nu cunosc unde a fost pana de curent, de cine tinea ea etc. Juridic, are relevanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, anul trecut am avut nunta in iulie. am angajat cu ... Marius Burcea Marius Burcea Buna ziua, Anul trecut am avut nunta in iulie. Am angajat cu un an inainte un fotograf din Suceava. Cu o zi inainte de eveniment m-a sunat sa imi spuna ca nu ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata fotograf/videograf nunta danielamrom danielamrom Buna ziua, in luna septembrie a anului trecut am avut nunta si pentru serviciile foto video am avut doua contracte (aproape identice – diferenta fiind numele ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract prestari servicii Andreisbrv Andreisbrv Buna ziua, Am rugamintea ca, daca aveti timpul necesar, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 16.11.2015 am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)