avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neachitat intre 2 persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neachitat intre 2 persoane fizice

Acum 1 an am fost imprumutat de o cunostiinta cu suma de 600 roni,pe care trebuia sa o inapoiez in 6 luni,cate 1 milion lunar,dar am ramas fara job si nu am avut aceasta posibilitate.Din pacate persoana respectiva ma ameninta cu puscaria si altele.Mentionez ca eu si cel ce m-a imprumutat nu ne-am vazut niciodata,el trimitandu-mi banii pe card ,in urma unor discutii.Eu i-am cumparat mai demult un aparat foto si asa am devenit prieteni de la distanta.Banii ii imprumutasem sa ma angajez in alt oras.Nu am avut si nu nu am reaua intentie sa nu ii achit omului banii,dar practic nu am din ce.Azi a primit urmatoarele:

...te anunt ca am vorbit la parchet si luni voi depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si imbogatire fara just temei. Am avut destula rabdare, dar ai mers prea departe. Te anunt ca daca o depun, nu o mai retrag nici daca-mi dai de 100 de ori suma imprumutata! Nu ai mult timp la dispozitie!!!

Doresc sa stiu care este realitatea.Din cate cunos nu e posibil asa ceva,caci nu ma incadrez la vreo fapta penala.In plus fata de asta,sanatatea nu imi permite sa lucrez,deoarece sunt nevoit sa ma operez a 4 a oara de hernie,dar neavand asigurare nu imi prmit.VA rog sa imi spuneti concret cum stau lucrurile,nu de alta,dar mai am pe cap si o banca pe care tot din aceste motive nu o pot achita.

Va multumesc anticipat!
Cu stima, Cristian
Cel mai recent răspuns: AncestralSoul , utilizator 18:26, 27 Mai 2010
Fapta savarsita de dvs. nu constituie infractiune. Insa veti putea fi actionat in instanta civila de catre cel care v-a imprumutat pentru recuperarea respectivei sume.
colegul meu are dreptate - sub nici o forma nu este infractiune de inselaciune. este o problema strict civila si care se rezolva numai de catre instantele civile si executor.
Inteleg.Dar ce se oate intampla pe cale civila.Practic in acest moment nu am nici un fel de venit,traiesc din ce imi dau parintii,caci sanatatea nu imi permite sa muncesc.Nu sunt rau intentionat,daca as avea cei 6 milioane i-as achita imediat.Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla daca ma actionaza in instatna civila si cum ma pot apara.Va multumesc anticipat.
cel mai probabil veti fi obligat de instanta civila la plata respectivei sume plus cheltuieli de judecata. Ulterior obtinerii hotararii o va pune in executare si ... daca aveti bunuri pe numele dvs. se vor scoate la licitatie... se va recupera suma.
O alta posibilitate ar fi sa il mai amanati vreo 2 ani (insa sa nu ii trimiteti nimic in scris), iar cand va promova o actiune impotriva dvs. (dupa trecerea a 3 ani de la data imprumutului) sa invocati prescriptia.

Multa bafta!
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila disjunsa din dosarul penal xm xm Am urmatoarea intrebare: intr-un dosar penal este judecat administratorul unei societati comerciale pentru savarsirea infractiunii de inselaciune ( emitere ... (vezi toată discuția)
acuzat de inselaciune din cauza unui imprumut nereturnat barbudaniel barbudaniel ]Buna ziua,am o intrebare despre complicitate. Cu ceva timp in urma am ajutat pe cineva sa ia un credit de la o persoana particulara.Sa facut un contract in ... (vezi toată discuția)