avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actiune civila disjunsa din dosarul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actiune civila disjunsa din dosarul penal

Am urmatoarea intrebare: intr-un dosar penal este judecat administratorul unei societati comerciale pentru savarsirea infractiunii de inselaciune ( emitere fila CEC fara acoperire ). In acest dosar ne am constituit parte civila si ulterior ni s a disjuns actiunea civila la instanta civila. Pe fond inculpatul a fost achitat pe lit. e art.10 Cpp.Parchetul a declarat apel.Pretentiile noastre civile impotriva administratorului societatii comerciale la instanta civila se timbreaza la valoare?multumesc.
Cel mai recent răspuns: xm , utilizator 16:40, 2 Martie 2010
In opinia mea trebuie sa timbrati la valoare pentru ca n-ar fi vorba de o fapta penala. S-a pronuntat achitarea.

Constatandu-se inexistenta unei fapte penale,motivate prin solutia de NUP,datorita "lipsei uneia dintre cauzele care inlatura caracterul penal al faptei"(art.10 lit.e c.pr.pen),urmeaza a se solutiona latura civila a cauzei,disjunsa de latura penala.
In aceasta situatie,actiunea civila,va fi solutionata independent de actiunea penala asupra careia s-a statuat prin rezolutie,situatie care determina acoperirea timbrajului prevazut de lege
Deci chiar daca contractul comercial a fost incheiat cu persoana juridica, iar dosarul penal s-a constituit pe persoana fizica urmarita pt savarsirea infractiunii de inselaciune, achitata pe lit.e este posibil ca prin actiune civila la instanta civila sa solicitam despagubiri constand in suma de bani pt care s-a emis fila CEC fara acoperire si penalitati contractuale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Dosar penal administrator srl xm xm este posibil ca in cadrul dosarului penal constituit impotriva administratorului, asociat unic al unui SRL pentru savrasirea infractiunii de inselaciune, ... (vezi toată discuția)
Disjungere actiune civila din procesul penal ralucagogiltan ralucagogiltan in cazul unui proces penal in care inculpatul recunoaste fapta facandu-se aplicarea art 320 ind. 1 c.pr.pen., s-a disjuns actiunea civila. in acest caz, este ... (vezi toată discuția)