avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate Stoica Nicoleta

Activitate Stoica Nicoleta

Răspuns la discuția Buletin expirat
Multumesc!
Răspuns la discuția Buletin expirat
Buletinul meu nu era expirat, am schimbat adresa, dar totusi mi s-a oprit. Lucratorul de la evidenta populatiei a spus ca nu exista nicio posibilitate de a da o dovada pentru ca am depus actele. Buletinele copiilor mei erau expirate si nu pot beneficia de gratuitate pe tren pentru ca nu ni s-a dat o " hartie " in care sa se spuna ca sunt actele depuse, chiar daca buletinele erau expirate. A fost o mica problema pentru care am ajuns sa expire...
Oricum, am vazut la acel lucrator bugetar o incompetenta de neimaginat!
Discuție Buletin expirat
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in legatura cu predarea buletinului atunci cand se depun acte pentru un buletin nou ( din motivele care intervin pentru fiecare ).
Daca, pana se primeste buletinul nou, este nevoie de completarea datelor pe un formular, ce date se trec?
Pentru obtinerea unui bilet gratuit pe CFR ( pentru un student ) ce dovada de identitate se foloseste, daca acesta nu are pasaport? Copia de pe buletin nu se primeste la casieria CFR.
Multumesc!
Răspuns la discuția Procent poprire venituri
Multumesc tuturor!
Răspuns la discuția Procent poprire venituri
Nu are bunuri . Pe mine m-ar avantaja plata lunara pentru ca am copiii la facultate. Trebuie sa rezolv cu aceasta " jumatate" din venituri...
Răspuns la discuția Procent poprire venituri
Dar cei de la casa de pensii stiu venitul net din fiecare luna. Nu ar trebui sa opreasca pensia curenta si dupa aceea diferenta pana la 50%? Aici imi este mie neclar.
Multumesc!
Răspuns la discuția Procent poprire venituri
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Problema este ca tatal copiilor mei este pensionar si are de platit pensie de intretinere curenta plus o datorie pentru un an cand nu a platit copiilor nimic. Am facut dosar la executor, dar nu i se opreste jumatate din venituri. Casa de pensii spune ca executorul trebuie sa spuna suma, iar executorul spune ca cei de la Casa de Pensii trebuie sa stabileasca cei 50% din venit.In dosarul facut de executor este trecuta suma totala pe care o are ca datorie. Ce argumente legale pot aduce celor de la Casa de Pensii ca sa faca poprirea corecta? Cand am mai avut aceeasi problema raspunsul a fost : " Referitor la instituirea popririi pe pensie va informam ca, potrivit art 623 din Noul Cod de Procedura Civila, executarea silita a oricarui titlu executoriu
se realizeaza numai de catre executorul judecatoresc. In concluzie, numai executorul judecatoresc dispune si va trimite poprirea catre CJP Prahova".
Mentionez ca este vorba de doi copii.
Multumesc!

Răspuns la discuția Judecarea incorecta
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot sa procedez in cazul in care un judecator a suspendat judecarea unei ordonante presedintiale pentru acordarea pensiei de intretinere pe motiv ca nu am trimis cerere de judecare in lipsa? Am facut recurs si tribunalul a admis recursul spunand ca exista cererea la dosar si ca, oricum, trebuia sa se judece chiar si fara acea cerere. Intre timp s-a judecat fondul(inaintea ordonantei presedintiale), dar vreau ca cineva sa plateasca pentru neregula asta.
Cererile le-am depus pe 09.05.2014, iar la fond s-a dat sentinta pe 09.12.2014 si la ordonanta presedintiala pe 20.03.2015. Asta e justitia din Romania!!!