Am inteles. Multumesc frumos pentru informatie. O zi frumoasa!
ynocentta a scris:
Atat timp cat dv in documentul de achizitie bun imobil detineti consemnat si identificat loc parcare -care a fost revandut unui tert,constructorul este in culpa
Constructorul a incheiat documentul ulterior de tranzactionare drept de proprietate loc parcare,deci constructoruleste responsabil nu notarul
Buna ziua!
In contract este identificata parcarea cu numarul CF, dar la cartea funciara notarul nu a solicitat inscrierea in CF a acestei mentiuni, asadar apare doar in contract.
ynocentta a scris:
Notificati oficial constructorul cu obligatia solutionarii situatiei-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Va confruntati cu situatie atipica atat timp cat locul de parcere nu este notat in CF si nu este concret identificabil in contractul de vanzare cumparare bun imobil+loc parcare
Am cumparat un apartament de la cineva care are parcare cu drept de folosinta pentru perioada existentei constructiei din partea constructorului mentionat in contract, dar nu in CF. In contract s-a facut mentiunea ca dreptul de folosinta se transmite si la viitorii cumparatori (noi care am cumparat apartamentul). Dupa 6 luni de la achizitie fara nici un semnal sau instiintare, constructorul a vandut un apartament pe care il avea in blocul de locuinte si ne-a vandut, si parcarea noastra pe care o aveam cu drept de folosinta. Noul cumparator ne-a scos afara din parcare si a zis ca el are parcarea trecuta in CF, pe care i-a vandut-o constructorul. As dori sa aflu o parere din partea d-voastra. Avea constructorul dreptul sa vanda locul de parcare fara acordul nostru? Cand a fost contactat constructorul, raspunsul a fost urmatorul " Este terenul meu fac ce vreau cu el".
Am achizitionat o masina cu numere rosii luate de catre vanzator. Am incheiat contract vanzare-cumparare la biroul de acte auto unde am primit fiecare actele care ni se cuveneau. Cand am mers cu masina la RAR am observat ca nu am brieful mare al masinii (cartea de identitate din germania) doar brieful mic. Mi-au facut RAR-ul si am primit cartea de identitate, dar mi-au zis ca o sa am probleme la politie. In urma consultarilor mi s-a sugerat sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca s-a pierdut brieful. Am fost la politie mi-au luat dosarul si se vor face verificari pentru masina. Nu ar fi trebuit ca proprietarul sa dea declaratie daca nu mi-a dat brieful mare? La notar mi-a zis ca trebuie sa dea declaratia cine inmatriculeaza masina. Nu ar fi trebuit ca proprietarul cand a scos numere rosii sa detina ambele briefuri(mare/mic)? Mie teama ca masina sa nu fi fost furata sau casata in Germania, ceeace ar face imposibila inmatricularea definitiva si poate ma trezesc si cu ceva plangere pentru declaratia pe propria raspundere. Astept ceva sfaturi..Multumesc,
Nu e problema de RAR pentru ca eu nu trebuie sa fac RAR, masina este inmatriculata in Romania, de aceea am si mentionat ca nu am voie sa circul mai mult de 30 de zile de la incheierea contractului. Daca era adusa din alta tara as fi putut umbla cu numere rosii inca 3 luni, dar aici nu se poate. Nu ar fi fost o problema daca eram programat asa tarziu si puteam sa circul cu masina. Problema e ca nu pot utiliza masina. Pentru inmatriculare nu puteam sa aflu ce judet are locuri libere, doar daca le luam pe fiecare in parte pentru ca nu este ca la RAR sa iti arate si alte variante.
Multumesc pentru raspuns,
Buna ziua,
As avea o intrebare cu privire la inmatricularea unui autovehicul inmatriculat in Romania.
Am achizitionat un autovehicul inmatriculat in Romania. Am toate actele necesare pentru transcriere, dar marea problema este aglomeratia de la serviciul de inmatriculari, am obtinut loc doar pe data de 11 iulie 2017, masina fiind achizitionata in data de 18.05.2017. Cum ar trebui sa procedez pentru a putea trannscrie masina cat mai repede, deoarece am nevoie de ea. As dori ceva sfaturi din partea d-voastra. Toate actele imi sunt valabile 30 de zile..contract vanzare-cumparare, certificat fiscal. In judetul meu este foarte aglomerat, daca mi-as schimba cartea de identitate intr-un judet unde inmatricularile se fac mai repede as putea sa o inmatriculez acolo daca contractul si certificatul fiscal sunt pe cartea de identitate veche? Mi se pare absurd..Am cumparat masina in 18.05.2017 si trebuie sa o tin in parcare aproape 2 luni pana sa o inmatriculez. La cele achizitionate din afara tarii este posibilitate de 3 randuri de numere rosii, dar aici ce pot sa mai fac, daca sunt doar 30 de zile?
Multumesc,
Avem martori doua peroane doar ca sunt rudenii si in cazul in care mai vrea sa-i dau chiria pot sa-l dau in judecata ca mi-a schimbat iala de la usa si eram inca in termenul in care eu trebuia sa am acces in spatiu, iar el mi-a blocat accesul. La contract nedeterminat este valabila notificarea si cu 5 zile inainte. Multumesc,
Am avut un spatiu comercial luat in chirie pe o perioada nedeterminata. Am stat in chirie 2 ani si acum m-am hotarat sa-mi gasesc alt spatiu comercial. Timp de 2 ani am platit chiria si cheltuielile la termen fara nici o problema cu proprietarul, totul a decurs foarte bine. Am anuntat proprietarul verbal cu aprox. 30 zile ca intentionez sa plec din spatiu, atunci a zis ca "bine". Cand am ajuns la timpul plecarii mi-a cerut chiria si pe luna in care eu i-am eliberat spatiu si mi-a reprosat ca trebuia sa-l notific in scris cu 30 de zile inainte. Fiindca totul s-a petrecut in aceasta luna am sa descriu putin mai detaliat: Eu aveam termenul de plata al chiriei in data de 3 a lunii.Proprietarul a fost anuntat verbal ca plec cu aprox. 30 zile inainte. In data de 2 i-am eliberat spatiul si i-am spus ca nu pot sa mai platesc chirie si pe luna Martie, pentru ca nu am de unde si nu mai stau in acel spatiu. Tot in cursul zilei de 2 Martie am dus o masina de transport si 4 persoane sa-mi duc echipamentele, cand am ajuns acolo nu am mai avut acces inauntru pentru ca schimbase iala de la usa si mi-a blocat intrarea in spatiu avand acolo toate echipamentele si mobilierul, iar masina si persoanele care mi-au venit la dus echipamentele i-am trimis acasa, termenul de plata al chiriei fiind in data de 3. Asa dar eu aveam tot dreptul sa intru in spatiu. El normal nu ar fi avut ce cauta inauntru fara sa fie insotit de mine pentru ca aveam bunuri acolo (echipamente, bani, mobilier). Intr-un final dupa cateva controverse mi-am luat echipamentele din spatiu si i-am platit cheltuielile pentru tot ce am consumat (ceea ce nici nu era o problema pt. ca l-am asigurat de la inceput ca toate cheltuielile o sa le platesc fara nici o problema), dar tot tine sus si tare sa-i platesc si chiria ca altfel ma da in judecata. Cum sa procedez si ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc,
Am avut un spatiu comercial luat in chirie pe o perioada nedeterminata. Am stat in chirie 2 ani si acum m-am hotarat sa-mi gasesc alt spatiu comercial. Timp de 2 ani am platit chiria si cheltuielile la termen fara nici o problema cu proprietarul, totul a decurs foarte bine. Am anuntat proprietarul verbal cu aprox. 30 zile ca intentionez sa plec din spatiu, atunci a zis ca "bine". Cand am ajuns la timpul plecarii mi-a cerut chiria si pe luna in care eu i-am eliberat spatiu si mi-a reprosat ca trebuia sa-l notific in scris cu 30 de zile inainte. Fiindca totul s-a petrecut in aceasta luna am sa descriu putin mai detaliat: Eu aveam termenul de plata al chiriei in data de 3 a lunii.Proprietarul a fost anuntat verbal ca plec cu aprox. 30 zile inainte. In data de 2 i-am eliberat spatiul si i-am spus ca nu pot sa mai platesc chirie si pe luna Martie, pentru ca nu am de unde si nu mai stau in acel spatiu. Tot in cursul zilei de 2 Martie am dus o masina de transport si 4 persoane sa-mi duc echipamentele, cand am ajuns acolo nu am mai avut acces inauntru pentru ca schimbase iala de la usa si mi-a blocat intrarea in spatiu avand acolo toate echipamentele si mobilierul, iar masina si persoanele care mi-au venit la dus echipamentele i-am trimis acasa, termenul de plata al chiriei fiind in data de 3. Asa dar eu aveam tot dreptul sa intru in spatiu. El normal nu ar fi avut ce cauta inauntru fara sa fie insotit de mine pentru ca aveam bunuri acolo (echipamente, bani, mobilier). Intr-un final dupa cateva controverse mi-am luat echipamentele din spatiu si i-am platit cheltuielile pentru tot ce am consumat (ceea ce nici nu era o problema pt. ca l-am asigurat de la inceput ca toate cheltuielile o sa le platesc fara nici o problema), dar tot tine sus si tare sa-i platesc si chiria ca altfel ma da in judecata. Cum sa procedez si ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc,