avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chirie spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chirie spatiu comercial

Am avut un spatiu comercial luat in chirie pe o perioada nedeterminata. Am stat in chirie 2 ani si acum m-am hotarat sa-mi gasesc alt spatiu comercial. Timp de 2 ani am platit chiria si cheltuielile la termen fara nici o problema cu proprietarul, totul a decurs foarte bine. Am anuntat proprietarul verbal cu aprox. 30 zile ca intentionez sa plec din spatiu, atunci a zis ca "bine". Cand am ajuns la timpul plecarii mi-a cerut chiria si pe luna in care eu i-am eliberat spatiu si mi-a reprosat ca trebuia sa-l notific in scris cu 30 de zile inainte. Fiindca totul s-a petrecut in aceasta luna am sa descriu putin mai detaliat: Eu aveam termenul de plata al chiriei in data de 3 a lunii.Proprietarul a fost anuntat verbal ca plec cu aprox. 30 zile inainte. In data de 2 i-am eliberat spatiul si i-am spus ca nu pot sa mai platesc chirie si pe luna Martie, pentru ca nu am de unde si nu mai stau in acel spatiu. Tot in cursul zilei de 2 Martie am dus o masina de transport si 4 persoane sa-mi duc echipamentele, cand am ajuns acolo nu am mai avut acces inauntru pentru ca schimbase iala de la usa si mi-a blocat intrarea in spatiu avand acolo toate echipamentele si mobilierul, iar masina si persoanele care mi-au venit la dus echipamentele i-am trimis acasa, termenul de plata al chiriei fiind in data de 3. Asa dar eu aveam tot dreptul sa intru in spatiu. El normal nu ar fi avut ce cauta inauntru fara sa fie insotit de mine pentru ca aveam bunuri acolo (echipamente, bani, mobilier). Intr-un final dupa cateva controverse mi-am luat echipamentele din spatiu si i-am platit cheltuielile pentru tot ce am consumat (ceea ce nici nu era o problema pt. ca l-am asigurat de la inceput ca toate cheltuielile o sa le platesc fara nici o problema), dar tot tine sus si tare sa-i platesc si chiria ca altfel ma da in judecata. Cum sa procedez si ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
Tomix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tomix , utilizator 12:38, 13 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Avem martori doua peroane doar ca sunt rudenii si in cazul in care mai vrea sa-i dau chiria pot sa-l dau in judecata ca mi-a schimbat iala de la usa si eram inca in termenul in care eu trebuia sa am acces in spatiu, iar el mi-a blocat accesul. La contract nedeterminat este valabila notificarea si cu 5 zile inainte. Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chirie spatiu comercial Tomix Tomix Am avut un spatiu comercial luat in chirie pe o perioada nedeterminata. Am stat in chirie 2 ani si acum m-am hotarat sa-mi gasesc alt spatiu comercial. Timp de ... (vezi toată discuția)
Bunuri retinute - neplata chirie remuscostin remuscostin Buna Ziua ! Am si eu o mica problema si as avea nevoie de cateva sfaturi.Acum aproximativ 1 an de zile am vandut un imobil ( s-au facut acte legale de punere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am inchiriat un apartament cu contract inregistrat ... Adina Zehl Adina Zehl Buna ziua Am inchiriat un apartament cu contract inregistrat la anaf totul ok in septembrie 2024 chiria 400 € plus inca 400 garantia. In 26.12.2024 primesc ... (vezi toată discuția)