avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate nucut

Activitate nucut

Va salut,
Multumesc pentru raspuns - am cerut deja permis preschimbat si talon - dar dureaza.
Va salut,
O intrebare referitoare la Codul Rutier.
Am fost oprit la un filtru, din pacate permisul era expirat si talonul a fost, datorita unei rupturi, considerat deteriorat si retinut si acesta.
Mi-au fost retinut si talonul si permisul - eliberate doua dovezi de circulatie pe 15 zile. Daca contest PV-ul de contraventie in instanta, pot sa recuperez din acte ?, se mareste intervalul cu drept de circulatie ?
Ce ma sfatuiti ?
O zi frumoasa!
Da, pentru a fi inscris in Cartea Funciara, scrie pe el numarul cartii funciare, asociate.
Dl. Expert Romeo - o intrebare conform cu nivelul Dvs de pregatire:
- Care e regulamentul cu privire la figurare construcii pe planul de amplasament, se figureaza obligatoriu ?
-Care e regulamentul cu privire la Stalpii LEA - ce exista pe proprietate privata -se figureaza ? se disting zone de protectie ?
Va multumesc.
Va salut,
O intrebare: Daca pe un plan de amplasament intocmit de un cadastrist s-a figurat doar o constructie, in realitate exista 4, si nu au fost figurate, se poate considera o infractiune de fals/neglijenta in serviciu ?
Se poate cere in instanta desfintarea inscrisului respectiv ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Otrava de mare risc - furadan
Perfect de acord cu Dvs, numai ca aici, erau sa moara si oameni cu acest furadan...
Stimate Doamne/Stimati Domni,
In primul rand invederez ca urmaresc discutiile pe acest forum de aproape 10 ani, si intotdeauna apreciez inalta calitate a raspunsurilor care se dau de specialistii in drept, avocati, consilieri juridici, etc.. problemelor ridicate.
Asadar solicit sprijinul Dvs calificat pentru o problema destul de spinoasa care mi-a afectat viata in urma cu aprox 5 ani.
Detin o casa la tara, in jud. GR, in anul 2014 cand am trecut intamplator pe la acea proprietate , am gasit in fata portii, dar si in imprejurimi inclusiv pe domeniul public momeli otravite - pungi cu otrava care mai tarziu s-au dovedit furadan, si un numar de caini morti - otraviti cu respectivele momeli.
Am sunat la 112, a venit politia si viceprimarul comunei si au constatat faptele. Mentionez ca nici unul nu a venit sa ridice cainii sau se decontamineze otrava, sau macar sa ridice probe, pentru a determina tipul de otrava. Am fost indemnat de cei prezenti sa duc probe cu otrava la Primarie, pentru a fi analizate ulterior.
M-am expus la risc, neavand pregatire in domeniu si nici echipament de protectie si am prelevat probele cu otrava, le-am dus cu masina personala la Primarie, unde au stat in jur de o saptamana fara ca nimeni sa faca ceva.
Am revenit si am discutat cu Viceprimarul care mi-a zis ca probele sunt tot acolo si ca nimeni nu le-a luat.
Le-am luat din nou cu masina personala si le-am dus la Bucuresti la un Institut de diagnostic care mi-a emis un buletin de analiza care confirma existenta furadanului in acele probe.
Am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu. La interval dupa un an, la insistentele mele am fost audiat de Politia Baneasa.
Timp de 4 ani nu au gasit pe nimeni , anul trecut am cerut Primului Procuror un stadiu al cercetarilor , si mi s-a comunicat faptul ca dosarul a fost trecut in urma cu un an la cauze cu autor necunoscut, eu insa nu am fost informat de nimeni asupra acestui fapt, am contestat acest fapt, dar politia mi-a comunicat acelasi lucru. Mentionez ca in plangerea penala depusa cat si la contestatia depusa la Primul Procuror, acuzam si neglijenta in serviciu ale autoritatilor locale, prin care viata mi-a fost pusa in pericol de refuzul lor de analiza otrava si a decontamina zona, atat parchetul cat si politia pare sa ignore aspectul asta ?
Ce ar fi de facut in continuare ? ce tip de contestatii se mai pot face pe acest aspect ?
As aprecia din partea Specialistilor de pe acest forum si un cadru legal din legea penala la care s-ar incadra aceste neglijente ale autoritatilor locale.
Cu respect.
Buna ziua,
Nu exista sant - distanta ar fi undeva in jur de 10-12 m
stima.
Va salut,
Multumesc pentru raspunsul la obiect, in continuare astept pareri idei, si eventual legile care sunt aplicabile pe acest caz.
O zi frumoasa
Buna seara,
As dori sa adresez urmatoarea problema:
Detin in intravilan un imobil , care in acte este vecin cu un DN ce traverseaza o comuna. In titlul de proprietate apar ca vecin cu DN-ul respectiv. Acum cativa ani buni, oricum peste 3 am ridicat in fata gardului proprietatii alt gard , pentru ca cel vechi era stricat, toate bune si frumoase, recent am intabulat proprietatea in CF, OCPI a aprobat toata documentatia cadastrala si proprietatea a fost intabulata cu limita de proprietate data de gardul nou. Din masuratorile cadastrale suprafata a reiesit cu noul gard la fel ca in titlul de proprietate. Dupa ce imobilul a fost intabulat in CF primarul s-a trezit din senin ca am intrat cu gardul in zona de protectie a DN-ului , am fost reclamat la OCPI si cartea funciara notata conform art 903 cu adresa primariei.
Curent, sunt in proces cu OCPI -ul si as avea nevoie din partea dvs de un punct de vedere pe aceasta speta, cat si sa-mi spuneti care ar fi legile care guverneaza zonele de protectie ale DN , sfera lor de proprietate, cat si intabularea unor constructii - garduri in aceste zone.
Practic, eu fiind vecin cu DN-ul am sau nu in proprietate zona de protectie ?
As avea mare nevoie de lista de legi, OG, etc pe aceasta tema. Mentionez ca in zona nu exista planuri parcelare receptionate.
Cu stima,
Buna ziua,
Am facut o sesizare la OPC si nu am primit raspuns in 30 de zile. Am sunat si deasemenea mi s-a raspuns cu o atitudine sfidatoare, nu stiu daca mi se va raspunde in scris conform legii sau daca se va face vreo investigatie referitor la sesizarea mea.
Sesizarea este din noiembrie 2011.
Spuneti-mi va rog cum si unde pot actiona in judecata OPC pentru a solicita un raspuns la cererea mea si investigarea situatiei?.