Buna ziua,
Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL)
As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de parti sociale ce vor fi detinute de fiecare asociat.
Puteti sa imi spuneti daca e obligatoriu ca repartitia de parti sociale sa fie proportionala cu aportul fiecaruia sau putem sa ne intelegem altcumva. In cazul nostru ne-am inteles ca eu sa
aduc 57% din aportul initial de 30.000 RON dar sa detin 75% din capitalul social. Daca acest lucru este permis de lege, ati putea va rog sa imi confirmati ca extrasele urmator din actul constitutiv sunt completate in mod corect?
Va multumesc anticipat
Dorian
CAPITOLUL IV - CAPITALUL SOCIAL ªI PÃRŢILE SOCIALE
Art.7 Capitalul social şi părţile sociale
(1) Societatea are la înfiinţare un capital social subscris şi vărsat integral la constituirea societăţii în valoare de 30000 (treizecimii) lei.
(2) Capitalul social este divizat în 3000_părţi sociale egale şi indivizibile, fiecare având o valoare nominală de 10 lei (ex. 10 lei), şi o valoare totală de 30000 lei.
[..]
Art.8 Aporturile asociaţilor
(1) Aporturile asociaţilor la capitalul social constau în:
Asociatul NUME PRENUME participă la capitalul social cu un aport în valoare de 17150 lei constând în bani în valoare de 17150 lei , vărsaţi integral la data constituirii societăţii şi va deţine un număr de 2250 părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 22500 lei, reprezentând 75% din capitalul social, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 75%;
Asociatul NUME FIRMA SRL participă la capitalul social cu un aport în valoare de 12850 lei constând în bani în valoare de 12850 lei, vărsaţi integral la data constituirii societăţii şi va deţine un număr de 750 părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 7500 lei, reprezentând 25 % din capitalul social, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25 %;
[..]