avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Posta Romana rataceste o campanie de marketing direct ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Posta Romana rataceste o campanie de marketing direct (550 scrisori) - Ce pot sa fac

Buna ziua,
update 27/08/2010 Am fost contactat de cineva de la Posta Romana care mi-a indicat ca aproximativ 100 de plicuri s-au intors inapoi cu mentiunea adresa inexistenta sau firma lichidata. Plicurile au fost depuse in casuta postala pe care am inchiriat-o si pe care nu am putut sa o verific fiind plecat din tara. Cu alte cuvinte Posta Romana nu a ratacit plicurle ci baza de date achizitionata de la o firma "specializata" este plina de erori

Am depus acum o luna 550 de scrisori adresate firmelor ce ar putea fi interesate de serviciile oferite de platforma on-line pe care o voi lansa in curand. Am inceput sa ma ingrijorez cand, dupa trei saptamani, nu am avut nici un semn de viata de la destinatari.

Asa ca am inceput sa ii sun unul cat unul si am constatat, cu stupoare, ca nimeni nu a primit materialul nostru. Am sunat 50 de firme pana acum.... Sunt sanse mari ca toate aceste scrisori sa fi fost ratacite...

Costurile campaniei au fost relativ importante, mai ales pentru o afacere ce se afla la inceput (design brosura, tiparire brosura, cumpararea datelor de contact ale firmelor, francarea plicurilor, etc). Am pierdut 2.500 RON, fara sa contabilizez cele doua saptamani petrecute pentru a realiza campania. Designul pliantului si datele de contact le pot reutiliza, restul insa nu (aprox.1.700 RON)

O reclamatie este in curs la Posta Romana. Discutiile pe care le-am avut cu cei de la Posta Romana ma fac sa cred ca raspunsul va fi ceva de genul: nu despagubim trimiterile simple (fara inregistrare). Bineinteles, stiam acest lucru insa consider ca nu e normal sa pierzi TOATE scrisorile. Sa zicem un 1-2% dar nu mai mult.

Pentru mine, este vorba de o greseala flagranta din partea Postei Romane. Stimati consultanti, care ar fi sunt recursurile legale pentru a obtine despaguri care sa acopere macar costurile directe ale campaniei?

Cu stima,
emvetu.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
emvetu, utilizator
Cel mai recent răspuns: emvetu , utilizator 17:00, 27 August 2010
Poti face si plangere la ANCOM...dar, ce siguranta ai ca NU s-au primit acele scrisori?

Adica, multe firme sunt invadate de scrisori si mail-uri, zilnic, oferte si publicitate etc.

Si multe scrisori nici macar nu sunt deschise.
horeasng a scris:

Poti face si plangere la ANCOM...dar, ce siguranta ai ca NU s-au primit acele scrisori?

Adica, multe firme sunt invadate de scrisori si mail-uri, zilnic, oferte si publicitate etc.

Si multe scrisori nici macar nu sunt deschise.

S-ar putea ca adevarul sa fie la mijloc. Unele plicuri (circa 100 pana acum) s-au intors inapoi iar poate ca altele au fost ignorate. S-ar parea ca m-am ambalat prea tare. Putem inchide acest subiect.

(Am fost contactat de cineva de la Posta Romana care mi-a indicat ca aproximativ 100 de plicuri s-au intors inapoi cu mentiunea adresa inexistenta sau firma lichidata. Plicurile au fost depuse in casuta postala pe care am inchiriat-o si pe care nu am putut sa o verific fiind plecat din tara. Cu alte cuvinte Posta Romana nu a ratacit plicurle ci baza de date achizitionata de la o firma "specializata" este plina de erori.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare domiciliu si societate pr1272 pr1272 Buna ziua, Doresc si eu un sfat? Am cump.ap.la licitatie si acum cutia postala este plina cu scrisori de la diversi recuperatori, executori si ANAF pt.ca ... (vezi toată discuția)
Colet ajuns la destinatie tarziu, deteriorat si incomplet! pusyka11 pusyka11 As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Pe data de 21 decembrie am depus printr-o firma de transport international 3 colete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca o cerere la cedo a fost inregistrata? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 22 decembrie 2011 am depus prin posta cu confirmare de primire o cerere la CEDO. Nici pana astazi, 17 ianuarie 2012 nu ... (vezi toată discuția)