avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_mirela84

Activitate claudia_mirela84

La începutul lunii iunie, angajatorul m-a anunţat că renunţă la serviciile mele. Contractul de muncă a încetat în temeiul dispoziţiilor art 65, alin 1, din Codul Muncii, cu o perioadă de preaviz de 20 de zile lucrătoare. În perioada de preaviz am avut probleme de sănătate, şi am intrat în concediu medical 70 de zile. În tot acest timp, angajatorul nu mi-a livrat niciun leu. Nici banii pentru perioada de preaviz, de până la concediul medical, şi nici banii pentru concediul medical. La sfârşitul lunii august, angajatorul a cerut falimentul. Ce aş putea face pentru a recupera, în primă fază, banii pentru perioada de concediu medical?
Am încercat să vorbesc la HR, dar nu-mi răspunde nimeni. Eu sunt din vestul ţării, iar angajatorul e din Bucureşti.
Răspuns la discuția Preaviz si concediu de odihna
din pacate, potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare
Am primit, azi,o oferta de munca pe care am acceptat-o. Maine trebuie sa imi anunti seful de decizia luata si evident de faptul ca demisionez. Nu stiu insa cum sa fac astfel incat sa nu fie probleme...stiu ca perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare....eu mai am 14 zile de concediu de odihna de anul trecut. Pot sa mi le iau in perioada de preaviz? Daca da, as putea sa imi depun maine demisia, sa mai merg la munca 6 zile si abia dupa aceea sa intru in concediu?
Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care un angajat este trimis in concediu fara plata mai mult de 10 zile pe luna. Aceasta perioada este trecuta in cartea de munca precum intrerupere a activitatii? Cat priveste asigurarile de sanatate, in tmpul concediului fara plata, acestea sunt platite de catre angajator?