avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului medical

La începutul lunii iunie, angajatorul m-a anunţat că renunţă la serviciile mele. Contractul de muncă a încetat în temeiul dispoziţiilor art 65, alin 1, din Codul Muncii, cu o perioadă de preaviz de 20 de zile lucrătoare. În perioada de preaviz am avut probleme de sănătate, şi am intrat în concediu medical 70 de zile. În tot acest timp, angajatorul nu mi-a livrat niciun leu. Nici banii pentru perioada de preaviz, de până la concediul medical, şi nici banii pentru concediul medical. La sfârşitul lunii august, angajatorul a cerut falimentul. Ce aş putea face pentru a recupera, în primă fază, banii pentru perioada de concediu medical?
Am încercat să vorbesc la HR, dar nu-mi răspunde nimeni. Eu sunt din vestul ţării, iar angajatorul e din Bucureşti.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
claudia_mirela84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 4 Septembrie 2017
Cum îți recuperezi drepturile bănești dacă angajatorul este în faliment, insolvență?
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz!!! bibiloiu bibiloiu Preaviz! Dupa cum stiti,sunt in medical incepand cu data de 29.09.2020 pana pe 23.10.2020,nu stiu inca cand voi fi operata.Stupoare insa,primesc un plic,pe ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca rodica_rdc rodica_rdc Buna ziua,tocmai am primit o decizie de incetare a contractului individual de munca si nu prea sunt in clar daca e legala sau nu.Mentionez ca momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei \"crize financiare\" ne confruntam cu diverse probleme legate ... (vezi toată discuția)