avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz!!!

Preaviz!
Dupa cum stiti,sunt in medical incepand cu data de 29.09.2020 pana pe 23.10.2020,nu stiu inca cand voi fi operata.Stupoare insa,primesc un plic,pe data de 13.10.2020,la adresa din buletin,eu stau cu chirie,seful stie.Asa,in plic o hartie,pe care scrie ca "incepand cu data de 29.10.2020,compartimentul unde sunteti incadrat isi suspenda activitatea,ca urmare a situatiei economice a societatii.Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in REVISAL cu nr. 38/03.01.2020 intre Firma si eu,in calitate de angajat......Tinand cont ca,potrivit CIM,perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare.In temeiul prevederilor Art.65(1) din Legea 53/2003-Codul Muncii cu modificarile si completarile ulterioare,incepand cu data de 01.10.2020,ci se acorda un preaviz de 20 zile lucratoare,dupa expirarea caruia,respectiv la data de 29.10.2020 contractul de munca incheiat cu societatea noastra va inceta."Nr.181/30.09.2020.Deci cu data de 30.09.este preavizul,iar eu sunt in medical din 20.09.2020.Desi ma hartuit cu mesajele audio si scrise incepand cu 4.10.2020,stiind ca trebuie sa ma operez,nu mi-a spus nimic.Este legal,ceea ce mi-a facut?!?Pentru ca eu stiu ca este o minciuna,ce compartiment suspenda???!! Este o firma de paza.....Va rog frumos sa ma ajutati...unde pot gasi si eu o lege de partea mea?!? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 21 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

De asemenea, pe durata concediului medical, durata preavizului este suspendata.

Codul Muncii
art.75
....
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Buna dimineata!
Va multumesc!
Eu acuma ce fac?! Ieri am fost anuntata de medic,ca ma va opera la inceputul lui noiembrie,deci am nevoie de asigurare medicala.Concediul medical il am pana pe 23.10.2020.Operatia o voi face la Targu Mures,doar acolo am gasit,dupa multe cautari,sa ma opereze cineva cu asigurare,in Brasov nu a vrut nimeni.Operatia in sine nu ar fi complicata,dar recuperarea este de lunga durata.Seful meu stie toate astea.
Inca o intrebare,in perioada de medical,mai sant valabile zilele de concediu,adica cele 1,75 pe luna din 21 totale,eu lucrand din 4 ianuarie 2020 si am consumat 9 zile de concediu legal?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul medical nu afecteaza durata concediului de odihna.
Buna ziua!
In primul rand,tin sa multumesc tuturor celor care imi raspund si ma indruma!
Legat de situatia mea,vreau sa intreb daca pot sa imi continui concediul medical,cu zilele de concediu de odihna,care le am pana la sfarsitul lunii octombrie si dupa terminarea concediului sa reintre preavizul concedierii?!
Va intreb,pentru ca stiu ca nu voi lua banii pe zilele de concediu de odihna si acum astept salaraiul pe luna septembrie,ultimul salariul l-am luat pe 14 septembrie pe august.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa terminarea concediului medical se poate lua concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim laura gaga laura gaga Im momentul de fata sunt in CCC (copilul are 1 an si 8 luni), dar doresc sa reincep activitatea in 2 saptamani. In cadrul societatii au loc restructurari... As ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul preavizului alexa0515 alexa0515 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: lucrez la o companie de 1 an, timp in care am avut acte aditionale de prelungire de 3 ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)