avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ IN TIMPUL CONCEDIULUI DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ IN TIMPUL CONCEDIULUI DE ODIHNA

Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului de odihna?Pot intrerupe cele 20 de zile de preaviz cu concediu de boala?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:30, 21 Noiembrie 2009
Concediul medical suspenda contractul individual de munca, deci si preavizul este suspendat in ceea perioada...
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata efectuării concediului de odihnă, exceptie facand reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului, în condiţiile legii.

Corect ar fi fost ca la intoarcerea din concediu de odihna sa va inmaneze instiintarea ca i se desfiinteaza postul si din acel moment sa curga termenul de preaviz.
Asa cum v-a comunicat freeelis, concedierea nu poate fi dispusa in CO,fapt pentru care contestati in instanta decizia de concediere.

CM intrerupe perioada de preaviz,iar dupa terminarea CM-ului preavizul continua cu zilele ramase de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si preaviz Paleata Paleata buna ziua., am fost trimis in co perioada in care la un moment dat mi s-a transmis preavizul cu decizia de desfacere a contractului individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Concediu legal in preaviz cbrescan cbrescan concediul legal in preaviz poate fi efectuat in timpul preavizului fara prelungirea acestuia? (vezi toată discuția)
Concediu medical - preaviz ContSters123067 ContSters123067 unui salariat aflat in concediu medical, i se poate emite de catre angajator preaviz de concediere? (vezi toată discuția)