avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului individual de munca

Buna ziua,tocmai am primit o decizie de incetare a contractului individual de munca si nu prea sunt in clar daca e legala sau nu.Mentionez ca momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana pe 13 iulie anul acesta,cand fetita mea va implini 2 ani.
Incetarea contractului individual se aplica cu data de 14 iulie.Mai scrie acolo ca mi se acorda un preaviz de 15 zile incepand cu data comunicarii prezentei,"perioada care nu poate fi intrerupta de concedii medicale,de odihna sau orice alta cauza".Cum se poate sa fiu in preaviz in timpul concediului de crestere a copilului,si cum calculeaza ei 15 zile,cand de fapt eu am mai mult de 50 de zile pana la terminarea concediului? In plus sunt si unic intretinator al copilului,asta nu conteaza deloc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 24 Mai 2013
Codul muncii - Art. 60. — (1) Concedierea salariaților nu poate fi dispusă:
e) pe durata concediului pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;

Art. 75. — (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) și d), al art. 65 și 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
(3) În situația în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

Preavizul trebuie sa vi-l dea la sfarsitul perioadei de suspendare de doi ani, adica dupa 14 iulie, trebuie sa va calculeze 20 zile lucratoare, asta vine cam o luna intreaga cu libere cu tot.
Si trebuie sa va specifice pe decizie in baza carui articol va da preavizul.

Hartia pe care ati primit-o este o "porcarie" cu care cei care au trimis-o si-au semnat culpa.
Sunt obligati sa va plateasca, este ilegal ce au facut !!!
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
trandafir2, moderator
Potrivit art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Cumva societatea la care sunteti angajata intra in insolventa/faliment?
Da,imi cer scuze,am scris niste inexactitati,eram complet bulversata,mi se parea ireal ca dupa ce am muncit 27 de ani la aceeasi intreprindere,sa fiu data la o parte doar pt ca am facut "greseala" de a avea un copil la 45 de ani.
Intr-adevar,societatea este in insolventa,iar contractul indiv de munca inceteaza cu data de 14 iunie 2013,nu 14 iulie cum am scris eu initial,deci cu o luna inainte sa-mi termin concediul de crestere a copilului.
Pe 18 iun sunt programata la comisie cu fetita pt prelungirea cu inca 1 an,deoarece am probleme cu ea.
Acum nu stiu ce sa mai fac,sa raman asa in somaj,sa fac actele apoi sa-l suspend pt 1 an cat mi se va mai da de la comisie? se poate proceda asa? Vreau sa va mai spun ca odata cu somajul se mai primesc si niste plati compensatorii timp de 2 ani.Daca suspend somajul,se suspenda si platile acestea timp de 1 an?
Daca va inceteaza c.i.m. ca urmare a intrarii in insolventa, atunci aveti posibilitatea sa intrati in somaj .
Din somaj puteti intra in CCC. Pe perioada cat sunteti in CCC , somajul este suspendat si se va relua la terminarea CCC.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca alexandra21vma alexandra21vma Buna ziua. Sunt în concediu crestere copil din 2014. Perioada de 2 ani. In 2015 am mai nascut un copil si mi-am prelungit concediul de crestere . In 6 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)