avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului individual de munca

Buna ziua,tocmai am primit o decizie de incetare a contractului individual de munca si nu prea sunt in clar daca e legala sau nu.Mentionez ca momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana pe 13 iulie anul acesta,cand fetita mea va implini 2 ani.
Incetarea contractului individual se aplica cu data de 14 iulie.Mai scrie acolo ca mi se acorda un preaviz de 15 zile incepand cu data comunicarii prezentei,"perioada care nu poate fi intrerupta de concedii medicale,de odihna sau orice alta cauza".Cum se poate sa fiu in preaviz in timpul concediului de crestere a copilului,si cum calculeaza ei 15 zile,cand de fapt eu am mai mult de 50 de zile pana la terminarea concediului? In plus sunt si unic intretinator al copilului,asta nu conteaza deloc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 24 Mai 2013
Asa m-am gandit si eu sa fac,numai ca o perioada CCC s-ar suprapune cu somajul,practic as fi in somaj din 14 iunie,iar CCC se termina pe 13 iulie.In cazul acesta cum se procedeaza? asta nu stiu,unde trebuie sa ma duc si ce sa fac,pot sa bag actele de somaj in timp ce sunt in CCC?
Depuneti actele pentru somaj , acesta se va suspenda pe perioada CCC.

Actele pentru somaj se depun la AJOFM oin raza caruia aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca alexandra21vma alexandra21vma Buna ziua. Sunt în concediu crestere copil din 2014. Perioada de 2 ani. In 2015 am mai nascut un copil si mi-am prelungit concediul de crestere . In 6 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)