avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care un angajat este trimis in concediu fara plata mai mult de 10 zile pe luna. Aceasta perioada este trecuta in cartea de munca precum intrerupere a activitatii? Cat priveste asigurarile de sanatate, in tmpul concediului fara plata, acestea sunt platite de catre angajator?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 28 Mai 2010
Angajatul nu poate fi " trimis" in concediu fara plata. Angajatul poate eventual solicita concediu fara plata pentru rezolvarea unor chestiuni personale.
Daca angajatoul are dificultati solutia corecta este intreruperea temporara de activitate (sau somaj tehnic, cum este mai cunoscut), perioada in care angajatorul plateste 75% din salariu, iar angajatul are obligatia sa ramana la dspozitia acestuia.
Referitor la contributii in perioada cfp, acestea nu se platesc.
1. Perioada de concediu fara plata (indiferent de durata) nu este perioada de cotizare la pensii, sanatate si somaj.
2. In aceasta perioada este suspendat contractul individual de munca (cum ziceti dvs.: intreruperea activitatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic elena fatol elena fatol Avand in vedere ca in anul 2009 unii angajatii au beneficiat de acest ajutor , somaj tehnic, dupa care au fost reprimiti la locul de munca ,si-au continuat ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2009 uzzyboss uzzyboss Am 3 salariati la societate si nu am comenzi.Ptr. o perioada de 3 luni am decis sa ii bag in somaj tehnic, conform OUG 28/2009.pe salariati Ii voi plati cu ... (vezi toată discuția)
Re: legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil ana_f ana_f Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu lamuriri despre sansele mele de a obtine indemnizatia, caci urmeaza sa nasc in octombrie. Pana pe 29 ian 2009 nu se pune ... (vezi toată discuția)